ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Produktinformasjon
UV-lys gjennomtrenger det gjennomstrømmende vannet og dreper algeceller, samt bakterier og andre sykdoms spirer. UV-lys fjerner dessuten grums som er oppstått gjennom bakterier og svevealger, samt fastsittende alger, som for eksempel trådalger.  
UV-lys er det lyset som er usynlig for øyet, og har en hastighet på 254 nanometer og en relativ kort bølgelengde. Akkurat denne typen lys har vist seg å være en av de mest effektive og fordelaktige metodene til vannrensing av akvariet. Dette skyldes at det kan uskadeliggjøre bakterier, parasitter, alger og virus.  
UV-lyset alene, slår ikke bakterier i hjel, men det er med på å ødelegge bakterienes DNA og herved forhindre ytterligere spredning, formering og deling. UV-lyset kan derfor være et godt redskap til forbedringen av vannkvaliteten i akvariet. På samme måte er UV-lys en effektiv metode og et godt redskap til bekjempelsen av alger i akvariet.  
Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av UV-lys og UV filter, samt UV-utstyr som dekker langt de fleste akvariebehov. UV-lyset kommer i forskjellige former og med forskjelllige Watt-styrker. Det er derfor viktig at du velger et UV-lys som passer til størrelsen på ditt akvarium og den ønskede funksjon.   Når du håndterer ditt U-lys, skal du ytterligere være oppmerksom på at røret eller pæren raskt blir veldig varm, og bør derfor ikke røres. Akkurat som at du aldri skal se direkte på lyset, da dette kan skade øynene dine. For å finne ut hvilket UV-lys du bør velge, og hvor mange Watt du skal bruke til ditt akvarium, skal du finne ut hva du skal bruke UV-lyset til. Ønsker du at vannet skal bli klarere, anbefaler vi at du som minimum benytter et 5 Watts UV-lys.  
Ønsker du å fjerne bakterier, virus og få klart vann, et det for eksempel et 11 Watts UV-lys du skal velge. Du kan dog ikke benytte dette som en tommelfingerregel, siden styrken på UV-lyset også henger sammen med hvor mye vann akvariepumpen din trekker i gjennom i timen. Hos oss finner du et stort utvalg av forskjellige UV-løsninger, og du kan enkelt finne hvilken størrelse akvarium vi anbefaler UV-lyset til.   Herved har vi gjort det litt enklere for deg å finne den helt korrekte UV-lys løsningen til ditt akvarium. Ved å velge det korrekte UV-lyset som passer i størrelsen til ditt akvarium, oppnår du den beste utnyttelsen av UV-anlegget. Prøv for eksempel Eheims Reeflex UV-filter. Denne finnes i tre størrelser og kan enkelt og raskt kobles til de fleste spannpumper.  

UV-utstyr til saltvanns- og ferskvannsakvarier, samt hagebasseng

Den kim-drepende virkningen i UV-lyset sørger for sunnere fisk, siden kim-belastningen i vannet gjennom infeksjonsstykket blir redusert. UV-lyset påvirker ikke vannverdien, og har ingen negativ virkning på de viktige rensningsbakteriene i filteret. Ved å bruke UV-utstyr i ditt akvarium, fjerner du dermed diverse fiskesykdommer og alger pålitelig og raskt.
Har du en hagedam, opplever du kanskje fra tid til annen at det oppstår grønne svevealger. Dette problemet kan dog avhjelpes ved å koble til et UV-filter. UV-filteret er med til å drepe for eksempel grønnalger, samtidig som du ved bruk av UV-lys oppnår en meget renere vannkultur. UV-lyset blir med tiden slitt og vi anbefaler derfor at dette skiftes en gang i året. Selvom UV-lyset fortsatt lyser år etter år, er det likevel slitt, og selvom det ikke ses, kan virkningen være redusert.   Alle som har hatt et akvarium, kan nikke gjenkjennende til det å holde et akvarium vedlike med jevnlige vannskift og at rensing av vannet er alfa og omega for å ha et sunt og velfungerende akvarium. Det er derfor viktig at jevnlig vannbytte overholdes, når vannet renses for skadelige organismer, alger og eventuelle parasitter.  
I tillegg til de jevnlige vannskiftene, kan et UV-lys anlegg på samme måte være med til å holde akvariet rent og sunt. Når vannet renner gjennom UV-lys anlegget, utsettes vannet for UV-lyset og flytende organismer påvirkes herved av lyset. Ved denne påvirkningen forhindres baktierer med mer i ikke å kunne dele/formere seg ytterligere. UV-lyset er herved med til å opprettholde en stabil og god vannkvalitet.  
UV-lys kan brukes både til stue-akvariet, men kan også med fordel benyttes til hagedammen. Ved bruk av UV-lys, brukes det ingen kjemikalier, og det oppstår derfor ingen bivirkninger ved bruken. Sett i forhold til mange andre vannrensningssystemer og -metoder, er UV-lys en av de enkleste metodene til å rense vannet på. Dette skyldes blant annet at UV-lysanlegget ikke krever noen større overvåkning siden systemet nærmest kjører av seg selv når det først er koblet til.  
UV-lyset påvirker heller ikke vannets PH-verdi, og er derfor den mest naturlige formen for vannrensningsmetode. Vær dog oppmerksom på at du ikke skal røre etter kikke direkte på UV-lyset, siden dette kan være skadelig. UV-lyset er spesielt effektivt ved oppdrett, siden man ofte her har et behov for å fôre kraftigere enn normalt, og man kan oppleve at vannet blir uklart og kjedelig å se på. Ved å bruke UV-lys, får du et krystallklart vann og baktierer med mere forsvinner.  
UV-anlegget slår i tillegg til bakterier, også eventuell orm og parasitter ihjel, så vannet fremstår klart og rent. UV-anlegget kan dog ikke slå avfallsstoffer i hjel og fiskene tar heller ikke skade av at du bruker UV-lys. Når UV-lyset er satt til, fungerer dette ved å belyse vannet med såkalte UVC-stråler, som er enda kraftigere enn UVA- og UVB strålene fra for eksempel solariet. Vær derfor oppmerksom på at du ikke skal ta på eller se direkte på UV-stråler, når du håndterer dette.  
UV-filtrering brukes mest til hagedammen, men er den sisten tiden også beveget seg inn i stuene for å hjelpe bekjempelsen av algeproblemer i stueakvariet. UV-lyset bør alltid plasseres på utstrømningsslangen, så den nødvendige bakteriefloraen ikke påvirker de gode bakteriene i filteret. Ved bruk av UV-lys i akvariet, kan man nesten oppnå klinisk rent vann, når UV-lyset for lov til å kjøre 24 timer i døgnet. Dette anbefales ikke når UV-lyset benyttes til akvarier eller hagedammer. Vi anbefaler at du maksimum har UV-lyset tent mellom 16-18 timer i døgnet. Ved å slukke for UV-lyset i løpet av døgnet, opprettholder du fortsatt noen bakterier og parasitter i vannet.  

Kjøp UV-utstyr hos Zoopermarked.no til markedets supreste priser

Vi har et bredt utvalg av UV-utstyr fra markedets førende produsenter, og som er velegnet til både saltvannsakvarier, ferskvannsakvarier og hagebasseng. Er du i tvil om hvilket UV-lys du skal velge, er du velkommen til å kontakte vår erfarne kundeservice avdeling. Vi kommer gjerne med gode råd og veiledning vedrørende hvilket type UV-anlegg som vil være det mest optimale til akkurat ditt akvarium. Vi selger kun UV-anlegg fra de førende produsentene innenfor akvarieutstyr og tilbehør. Herved er du alltid sikker på at du får et kvalitetsprodukt til de absolutt beste prisene.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering
Rask levering. Bra pris.Hund er glad.
23.04.2018 - Emilis Pocius
Rask handel!
Tipptopp!! Anbefales👍
24.04.2018 - Tone

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.