ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Akvariefisk og planter har behov for lys 
Belysningen i akvariet er uhyre viktig for både planter og fisk som krever en helt korrekt lysmengde for å vokse og leve optimalt. For å sikre seg den helt rette balansen mellom lys og mørke og antall timer, hvor lampen skal være på, er det en god ide å skaffe seg et tenn- og slukk ur til lampene. På denne måten unngår du at lampene står på for mange timer om dagen, pluss at man ikke glemmer å slå på lyset.
Vi anbefaler at lyset skal være på 8 – 10 timer daglig. Du kan for eksempel tilpasse lyset, slik at det passer med at du har lys i akvariet når du er hjemme. På denne måten får du mest glede av akvariet ditt. 

Når er det tilstrekkelig lys i ditt akvarium?
Det kommer helt an på hvilken akvariefisk og planter du har valgt til akvariet. Enkelte fisk er mer lyskrevende enn andre. Det kan for eksempel være tropefisk, som er vant til masse sollys fra deres opprinnelige opphavssted. Det samme gjelder for tropiske akvarieplanter.
De fleste akvarieplanter har behov for en del lys for å kunne utvikle seg og gro normalt. Selvfølgelig kan det også bli for mye lys i akvariet, og en god tommelfingerregel er at hvis det begynner å vokse mange alger i akvariet, tyder det på at det er for mye lys.

Hvor mye lys krever akvarieplanter?
Tropiske akvarieplanter inndeles i tre forskjellige kategorier: «easey», «medium» og «advanced» - alt etter som hvor mye lys de krever.
Betegnelsen «easy» planter er en felles kategori for akvarieplanter som er henholdsvis «enkle» og ikke krever så mye pass og hensyn.
«Easy» akvarieplanter har ikke behov for mer enn 0,25 til 0,5 Watt per liter. Mens mer avanserte akvarieplanter kanskje trenger opp til 1 Watt per liter.

Hvor mange timers lys krever akvarieplanter?
«Advanced» akvarieplanter trenger mer lys enn «easy» og «medium» akvarieplanter og kan derfor med fordel plasseres sentralt i akvariet, hvor lysutnyttelsen er størst. Andre, ikke lyskrevende «easy» planter, kan saktens trives i kanten av akvariet. Som hovedregel kan man si at hvis man benytter et moderat lys i størrelsen under 0,7 Watt per liter, har akvarieplanter behov for cirka 8 – 10 timers lys. 
I naturen, dette være seg i flodbredden i tropene, hvor de tropiske plantene opprinnelig kommer fra, er det dagslys i opptil 12 timer om dagen. Men, siden solen beveger seg, og at det også forekommer skygge fra trær og liknende, tilsvarer dette cirka 8 timers sollys om dagen. 
Hvis tropiske akvarieplanter får mindre enn 6 timers lys om dagen, vil de ikke få tilført tilstrekkelig med næring, og det kan også oppstå tilfeller av algeutbrudd som krever en del oppryddingsarbeid.
Har man derimot problemer med for mye dagslys, kan man for eksempel begrense det dagslyset som kommer utenfra som skinner på akvariet ved å sette en form for beskyttelse på endene av akvariet.

Hvilke lysstoffrør skal man velge
Lysstoffrør er ofte det beste valget når det kommer til belysning. Grunnen til dette er at lysstoffrør ikke utvikler for mye varme og i tillegg ikke er så dyre eller bruker for mye strøm, dog skal man regne med å skifte lysstoffrør cirka hver 9. måned, da de med tiden mister effekten.
Akvariefisk og planter tilpasser seg kun litt etter litt endringer i belysningen og det er derfor en fordel å skifte ett lysstoffrør av gangen. Hvis flere lysstoffrør skal skiftes er det en god ide å vente en til to uker mellom hvert skift.

Hvilke former for lysstoffrør finnes det?
Det finnes utrolig mange forskjellige lysstoffrør til akvariet:
Vi vil kort nevne de mest vanlige, slik som planterør (f.eks. Grolux), som er med til å fremme akvarieplantenes vekst.
Det finnes også fargefremmende lysstoffrør som fremhever fiskenes farger, eller kald-hvite lysstoffrør som gir mer klart vann i akvariet. Til sist vil vi nevne de varm-hvite lysstoffrørene som minner om sollyset.
Mange akvarister velger å investere i såkalte kombinasjonsrør til deres akvarium fordi de kombinerer flere av de ovennevnte rørene. Man kan selvfølgelig også velge å kombinere selv. Det gir en god effekt i akvariet hvis man kombinerer flere typer lysstoffrør – for eksempel kraftige og mindre kraftige, siden denne kombinasjonen vil skape dybdeeffekt i akvariet og til og med fremme akvariefiskenes farger.

Når er det en fordel å bruke reflektor?
Hvis man har et ønske om å utnytte akvarielyset optimalt, er det en god ide å kjøpe en reflektor som gir opp til fire ganger så mye lys. En måkevinget reflektor vil gjennomsnittlig øke styrken på lysstoffrørene med opptil 50 prosent. Dette betyr at hvis du har et lysstoffrør på 40 Watt, vil det med en reflektor tilsvare et 60 Watts lysstoffrør.
Reflektorer kan kjøpes separat i Zoopermarked.no og kan enkelt monteres på lysstoffrørene.

Hos Zoopermarked prismatcher vi produktene dine
Zoopermarked streber etter å ha de beste prisene innen fôr, utstyr og tilbehør til kjæledyr. Dette betyr at finner kunden, mot forventning akvarielamper eller lysstoffrør billigere hos en av våre konkurrenter, matcher vi naturligvis prisen en til en.

Hos Zoopermarked oppnår du bonus på kjøpene dine
I Zoopermarked.no vil gjerne belønne våre trofaste kunder. Dette gjør vi blant annet ved at man som medlem sparer opp 4 prosent bonus på kjøpene sine. Bonusen oppnår man uansett hvilke varer man har kjøpt og uansett til hvilken pris. Jo, mer man kjøper for, jo mer får man i bonus.
Handler man for eksempel for mer enn 10 000 kroner i løpet av et kalenderår, oppgraderes man automatisk til GULL-medlem, hvilket betyr at man får 8 prosent bonus på alle sine kjøp. I tillegg har Zoopermarked også en rekke andre fordeler i forbindelse med større innkjøp, slik som miksrabatt, mengderabatt, stor- eller mega-rabatt eller stempelkort, hvor det utløser gratis fòr på en lang rekke av våre produkter.

Levering fra Zoopermarked
Når man bestiller akvarielamper og lysstoffrør hos Zoopermarked.no, leveres varene direkte til din dør. Hvis man ikke skulle være hjemme ved levering, kan man velge å få varene levert på et sikkert sted på sin adresse – som for eksempel i en garasje eller liknende. Zoopermarked sørger for at kundene raskest mulig får sine bestilte varer.

Spørsmål og rådgivning
Oppstår det behov for veiledning om akvarielamper og lysstoffrør, kan man alltid kontakte kundeservice på kundeservice@zoopermarked.no. Kundeservice besvarer alle henvendelser innenfor 24 timer på hverdager. Vi undersøker veldig gjerne også mer spesifikke spørsmål hos våre leverandører.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering, fikk det jeg bestilte.
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
24.04.2018 - Rune Hukkelås
Best price online:-)
Best price online:-)
22.04.2018 - Marcin Wolanski

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.