ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Akvarieluftpumper av høy kvalitet
Ekstra oksygentilførsel er nødvendig for mange slags fisk og akvarier. Spesielt hvis du hever vanntemperaturen i ditt akvarium eller reduserer beplantningen. Fisk føler seg kun tilfreds i akvarievann som har et harmonisk oksygeninnhold. Samtidig er den ekstra oksygentilførselen medvirkende til at fiskene får vakrere farger og ikke så lett blir stresset. Med andre ord er det essensielt med en akvarieluftpumpe i akvariet. Med våre akvarieluftpumper fra Eheim får du en konstant og nesten lydløs drift. Samtidig er luftmengden på Eheims akvarieluftpumper justerbar. Når du investerer i en akvarieluftpumpe fra Eheim, får du også en ytterst effektiv akvarieluftpumpe med lang levetid. Eheim akvarieluftpumper er laget utelukkende av kvalitetsmaterialer. Som alternativ til Eheim, kan vi i stedet for tilby akvarieluftpumper fra merket AM-Top.Disse pumpene er ikke like dyre som Eheim sine. Luftpumpen brukes sammen med luftstein eller et eventuelt filter. Til AM-Top skal du i tillegg huske å kjøpe en luftslange – vi anbefaler at det benyttes tykkelsen 4/6 millimeter. Luftpumpen bidrar til å tilføre vannet oksygen, og kan også brukes sammen med enten en innvendig pumpe eller en utvendig akvariepumpe for bedre sirkulasjon av vannet i akvariet. En akvarieluftpumpe bør benyttes sammen med luftstein.

Oppstart av akvarium

Når akvariet er valgt ut og du skal til å starte opp akvariet, er det en del ting du eventuelt skal ha kjøpt inn i tillegg. Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg i akvarietilbehør og akvariepumper. Og skulle du ha spørsmål vedrørende utstyr til ditt akvarium, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice, enten på telefon eller på mail. Vi gir deg gjerne gode råd og veiledning. Det krever sin porsjon tålmodighet å starte opp et helt nytt akvarium. Du skal som regel vente i opp til 14 dager innen du putter fisk i akvariet. Dette skyldes at det ved et helt nytt akvarium først skal etableres en god bakterieflora i filteret innen akvariet er klart for fisk. Dette tar som regel opp til 14 dager. Du kan eventuelt hjelpe denne bakterie oppbyggingen litt på vei ved å tilsette diverse oppstartsmidler.
Du finner et utvalg av oppstartsmidler her på shoppen under punktet «Akvariepleiemidler». Er du det minste i tvil rundt valg av akvarier, pumper, fisk dekorasjoner, fôr eller planter, er du velkommen til å kontakt vår kundeservice. Her kan du få deg en god snakk rundt oppstart av akvarier og valg av fisk og planter, samt råd og veiledning rundt akvarieutstyr og oppbyggingen av et akvarium.  

Det viktige oksygenet

Det er alfa og omega at ditt akvarium har nok med oksygen i vannet. Fiskene puster gjennom deres gjeller og hvis det ikke er nok oksygen i vannet, kan du oppleve at fiskene står og gisper etter luft i overflaten. Dette er et dårlig tegn og det bør omgående gjøres noe med forbedringen av oksygenkvaliteten i vannet. Står du i en slik situasjon, at dine fisker mangler oksygen, kan en akvarieluftpumpe med fordel kobles til for å øke oksygenmengden i vannet. Oksygen i vannet fremmer også den biologiske prosessen i filteret og skaper herved et mer optimalt vannmiljø for dine fisk. I tillegg til at luftpumpen hjelper til med å bedre oksygenmengden i vannet, ser det også hyggelig ut når det stiger luftbobler opp fra bunnen av akvariet. En luftpumpe bør dog aldri erstatte et vannskifte, men betraktes som et supplement til akvariets dekorasjon. Ønsker man mer oksygen i vannet, men ikke er interressert i en luftpumpe, kan planter også hjelpe til med oksygentilførsel.
Oksygen i akvariet kan skapes på flere måter, og en av disse er ved hjelp av en akvarieluftpumpe. Luftpumpen pumper luft ned gjennom en luftslange, som heretter fordeles ved hjelp av den tilkoblede luftsteinen. Vannet opptar så oksygen fra luftboblene når disse brister på overflatten. Du kan også skape mer luft i akvariet ved hjelp av en diffuser, som kobles til utstrømmingsrøret på enten akvariepumpen eller på et powerhead.
Luften fordeles ved denne løsningen på samme måte som ved luftpumpen. Luften frigis i akvariet når luftboblene brister på overflaten. Benytter du utstrømmingsrøret fra akvariepumpen til å gi mer luft i akvariet, skal dette bare snus, så det peker lite grann opp og herved lager små krusninger i overflaten. Du får ikke luftbobler ved hjelp av denne metoden, men overflaten brytes og vannet kan dermed oppta oksygan fra luften. I langt de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med en luftpumpe i akvariet, men har du mange fisk som krever et høyt oksygennivå, er det dog nødvendig med en luftpumpe eller en diffuser.
Vi anbefaler at du ikke benytter en luftpumpe i planteakvarier, hvor det fra før av får tilført CO2. Luftpumpen her vil bare forstyrre tilførselen av CO2 og det vil bare være bortkastet. Akvarieplantene i seg selv burde skape nok oksygen til vannet. Dine akvariefisk vil trives like godt enten de får oksygentilførsel fra planter i akvariet, akvariepumpen eller med litt ekstra hjelp fra en luftpumpe. Du skal bare huske på at oksygennivået i akvariet skal være i balanse for herved å unngå stress hos fiskene.
 I tillegg til et godt oksygennivå i vannet, er en optimal filtrering av akvariet også et viktig element for å få akvariet til å kjøre optimalt. Derfor finner du hos oss både akvarieluftpumper og akvariepumper som dekker langt de fleste akvariers behov.

Kjøp din akvarieluftpumpe online hos Zoopermarked.no...

...og vi leverer den direkte på døren. Er du i tvil om hvilken akvarieluftpumpe du skal velge til ditt akvarium, så er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi gir deg gjerne råd. Du finner på web-shoppen et stort utvalg i akvarietilbehør.   Vi har også et stort utvalg av akvariepumper og tilbehør til disse. Vi kan tilby luftpumper som dekker langt de fleste behov, og har luftpumper til nesten alle akvariestørrelser.
Hos Zoopermarked.no selger vi kun kvalitetsprodukter, og kjøper du en luftpumpe hos oss, får du et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris. Du kan enkelt finne luftslanger, oksygen og mye mer tilbehør til din luftpumpe, under punktet «Tilbehør Akvariepumper».

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Greit å bestille og varene kommer fort
Greit å bestille og varene kommer fort. Men burde vært bedre pakket da tunge kolli
18.04.2018 - Linda Håland
Bra service
Bra service, rask levering rett på døra.
20.04.2018 - MAI

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.