ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Praktiske fôrautomater til akvarier
Med en fôrautomat får du mulighet for å gi dine fisk regulert fôring. En fôrautomat kan dermed være en stor hjelp i hverdagen og en pålitelig. ferieavløser. Vi lagerfører både enkle og billige modeller, samt fôrautomater med stor fôringskapasitet og ulike fôrtyper. Våre fôrautomater er velegnet til flakfôr, granulat og tabletter og du kan enkelt stille inn fôrmengden. Hvis du skal på ferie i mindre enn 14 dager, kan du som alternativ til en fôrautomat også velge å investere i et såkalt feriefôr. Det er fôrpiller som langsomt oppløses i akvariet i løpet av den tiden du er borte. Feriefôr kan vanligvis holde i opp til 14 dager. Hvis du velger å bruke feriefôr i stedet for å investere i en fôrautomat, bør du bruke aktivt kull eller zeolitt i filteret. Det fjerner nemlig avfallsstoffene, rengjør vannet og sikrer en god vannkvalitet, mens du er på ferie. Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av feriefôr under kategorien: «Akvariefôr».  

Fisk har ulike spisebehov

Fisk er mer eller mindre kjent for å ha en umettelig appetitt. Dette er dog ikke ensbetydende med at de har behov for store mengder fôr. Fisk i naturen spiser den føden de kan finne, og spiser så og si så lenge det er mat. Da det i naturen svinger veldig hvor mye føde som er tilgjengelig, så er dette en god overlevelsesmetode fisken har utviklet. Fisk er innrettet til å regulere stoffskiftet deres etter omstendighetene og det betyr at fisk ikke dør av sult, hvis det er mangel på fôr i noen dager. Noen fisk kan gå opp til et par uker uten fôr. Dette varierer dog en del fra fiskeart til fiskeart, og hvor følsomme de er overfor mangel på fôr. Vi anbefaler at du ikke sulter fiskene dine, men er du nødt til å reise vekk, bare for en helg eller noe, og ikke har noen som kan fòre de, vil langt de fleste fiskearter kunne tåle en helg uten fôr. Alternativt kan du skaffe deg en fôrautomat til akvariet ditt og herved er du sikker på at fiskene dine alltid får fôr – også når du ikke er hjemme til å fôre.  

Fôrautomater

Fisk kan dog ikke overleve uten fôr i lengre perioder. Så har du planer om å være borte i en lengre periode, lenger enn en helg, og ikke har mulighet til å skaffe andre til å fôre og passe akvariet, vil vi anbefale deg å skaffe deg en automatisk fôrautomat.
En fôrautomat til ditt akvarium er en godt idè når man ikke bare på sparket får en nabo eller en annen i familien til å komme innom å fôre akvariefiskene. De fleste fôrautomatene kan innstilles, slik at de fôrer flere ganger i døgnet eller kun fôrer bare en gang i døgnet - over en periode på opp til syv dager.
Du bør også ta høyde for at når du ikke er hjemme til å foreta et vannsbytte, bør du ikke fôre for mye. Hvis du fôrer for mye, risikerer du at det hoper seg opp med bakterier og skitt i akvariet, som ikke når å bli filtrert bort og dermed skaper et dårlig vannmiljø for fiskene dine. De fleste fôrautomater fungerer ved hjelp av batterier og kan enkelt innstilles til at fôringene skjer regelmessig og stabilt. Har du et Juwel akvarie i hjemmet, kan du med fordel benytte en Juwel fôrautomat. Denne fôrautomaten er utviklet spesielt til Juwels akvarier og passer i designet til disse. På Juwels egne akvarier settes fôrautomaten fast i sprekken på lokket. Fôrautomaten kan naturligvis også tilpasses andre akvarier. Fôrautomaten fungerer både til flakfôr og pillefôr. Du kan enkelt og raskt installere automaten til å fôre opp til to ganger i døgnet. Fôrautomaten kan inneholde fôr som svarer til cirka 60 fôringer – dette avhenger naturligvis også av antall fisk du har, størrelse og art, og vi kan derfor ikke garantere dette. Fôrautomaten skal bruke to AA 1,5 V batterier for å fungere. Vi anbefaler at man kobler fôrautomaten til en luftpumpe, for herved å unngå kondens i automaten.  

Oppsetting av fôrautomaten

For å unngå at du kommer hjem til en fôrautomat som har vært innstilt feil, er det en god idé å ha en innkjøringsfase innen du reiser på ferie. Vi anbefaler at man har en lang innkjøringsfase, gjerne over flere uker. Ved å teste automaten, er du sikker på at den er korrekt innstilt og at fisken blir fortrolig med automaten. Det er ikke noe verre enn å komme hjem fra en god ferie og finne sitt akvarium i ubalanse og eventult med døde eller døende fisk. Vi anbefaler deg derfor at du setter deg godt inn i fiskenes fôringsbehov og stiller inn fôrautomaten, slik at den møter fiskenes behov for fôr. Har du et blandet selskapsakvarium, kan det dog være vanskeligl å tilgodese alle fiskenes fôringsbehov. Her anbefaler vi at du tar mest hensyn til de mest sarte fiskene i akvariet og tilpasser fôrautomaten etter deres behov. De fleste fôrautomater kan enkelt og raskt innstilles og har forskjellige innstillingsmuligheter. Dermed har du alltid mulighten for å kunne innstille automaten presist etter fiskenes fôringsbehov og herved få en god og sikker ferieavløser eller en ekstra hjelpende hånd til den daglige fôringen. En fôrautomat trenger ikke kun å være aktuell i forbindelse med ferie. Har du en travel hverdag med vekslende arbeidstider, og derfor ikke alltid rekker å fôre fiskene, så kan en fôrautomat også være behjelpelig her. De fleste akvariefisk har det best med noenlunde faste spisetider, og har du utfordringer med å få dette til å passe inn i en ellers så travel hverdag, så kan fôrautomaten sørge for dette.   Det er også viktig at du unngår overfôring av fiskene – hvilket man lett kan komme til å gjøre, spesielt hvis det er flere personer som fôrer. En fôrautomat er en god løsning på begge disse problemstillingene, siden automaten kan innstilles slik at den sørger for kun å fôre med den korrekt avmålte porsjonen. Samtidig sørger automaten for å fôre på bestemte tidspunkter og du er herved sikker på at fisken alltid får fôr i riktig mengde, hver dag.  

Stort utvalg av fôrautomater til akvariet

Du finner et stort utvalg av fôringsautomater på denne siden. Alle våre fôrautomater kommer fra førende produsenter av akvarietilbehør, så du kan være sikker på å få et kvalitetsprodukt. Er du i tvil rundt valg av fôrautomat eller hvilket fôr du bør bruke, er du naturligvis alltid vekommen til å kontakte vår kundeservice. Vi er alltid klare med gode råd og veiledning.        

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Kjapp levering 😁
Kjapp levering 😁
22.04.2018 - Liv Gjersvold
Lett side å finne frem på og superrask…
Lett side å finne frem på og superrask levering!
20.04.2018 - Yvonne

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.