ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Alt du trenger til effektiv rengjøring av ditt akvarium
Feil vedlikehold kan nemlig raskt føre til at fisken dør. Mange akvarister anbefaler at akvariet gjøres rent en gang i uken. Rengjøring innebærer at akvarieglasset rengjøres og pusses utvendig, bunnlaget «støvsuges», og at ca 1/3 av vannet skiftes ut. Cirka en gang i måneden skal filteret renses – dog ikke samtidig med at du renser bunnlaget.  

Bredt utvalg av algefjernere

Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av algefjernere som gjør det enkelt å skrape bort alger fra akvarieglasset. Vi har kraftige algeskrapere med dobbelsidig rustfri kniver som kan skiftes, og sterke algemagneter som er enkle å montere på akvarieruten, samt flyter hvis de faller av inne i akvariet. Og sist, men ikke minst, har vi også et stort utvalg av slamsugere som kan suge avfallstoffene opp fra bunnlaget. På den måten opprettholder du en god vannkvalitet og klart vann i akvariet. Jevnlig slamsuging av akvariet kan også forebygge algeproblemer, samt eventuelle sjenerende lukt fra akvariet. Rengjør ditt akvarium effektivt med algefjernere og øvrige rengjøringsmidler fra Zoopermarked.no.  

Alger i akvariet

Når det er snakk om alger i akvariet, så finnes det over 30 000 forskjellige arter. Det er nesten umulig å identifisere de ulike algeartene og derfor blir mange av artene samlet under bredere betegnelser som for eksempel, trådalger, penselsalger, blåalger med mer. Betegnelsene dekker dog ofte over mange forskjellige arter av algetyper. Vi vil gjerne forsøke å gjøre det enklere for deg å velge den helt riktige bekjempelsen av alger i akvariet. Vi vil derfor nevne noen av de mest alminnelige artene av alger du kan kan oppleve i ditt akvarie og hvordan du kan bekjempe disse. Trådalgen er nok det mest kjente algetypen, og den finnes i et hav av ulike arter. Du kan for eksempel oppleve følgende arter av trådalgen i ditt akvarium: rhizoclonium – ses ofte som store kladder på vannoverflaten, pithophora/skjeggalge, oedogonium/pelsalge og spirogyra/håralge. Disse algeartene trives godt hvis det er ubalanse i nitrat innholdet i akvariet og dette innholdet kommer som følge av at ubalansen er for stor. En justering av nitratinnholdet i akvariet kan avhjelpe algeproblemet.
Hos oss finner du dessuten et stort utvalg av algemidler til bekjempelse av trådalger. Disse algemidlene finner du under kategorier «Akvariepleiemidler». Prøv for eksempel det effektive algemiddelet Algizit til bekjempelse av alger i akvariet. Ønsker du å tilføye noen biologiske algebekjempere, kan du for eksempel skaffe deg armanoreker eller siamesiske algegeiter. Begge disse artene er effektive algebekjempere. Før du skaffer disse, bør du dog undersøke om disse artene går sammen med de andre fiskene du har. Cyanobacteria/blåalgen er ikke helt en alge, men en bakterie i vannet. Denne bakterien har det tilfelles med alger og planter at den kan foreta fotosyntese. Navnet blåalge er derfor mer en beskrivelse av fargen på bakterien. Denne bakterien bekjempes best ved hjelp av endring av nitrat-innholdet i vannet. Du kan enkelt finne et effektivt middel til justering av nitratinnholdet under kategorien «Akvariepleiemidler». Du kan også bruke armanoreker, hvis disse går sammen med resten av akvariets beboere. Svevealgen/euglena, er en grønn alge som dog ikke så ofte forekommer i akvarier, men er ganske alminnelige i hagedammen. Algen forårsaker grønt vann i akvariet og oppstår som regel når det står på for mye lys i akvariet, fra for eksempel et vindu, eller hvis det er for mange næringsstoffer i vannet. Denne algen bekjempes best ved å skifte vannet oftere og ved hjelp av UV-lys. Du kan på glasset, i bunnen av akvariet, på trerøtter, stein og annen dekorasjon i akvarier ofte oppleve at det samler seg små grønne klumper. Alger det kan være snakk om, kan være punktalgen/choleochaete. Sitter algen på glasset av akvariet, kan du med fordel fjerne algen ved hjelp av en algemagnet eller algeskraper.
Du finner hos Zoopermarked.no et stort utvalg av algefjernere til fordelaktige priser. Vi har algemagneter og glass skrapere fra de førende produsentene innenfor akvarietilbehør. Vi tilbyr derfor kun de beste produktene og du er derfor alltid sikker på at du får kvalitetsprodukter. Hvis du ønsker mer liv i akvariet, er en av de beste til å bekjempe denne formen for alger, snegler av arten neritina. Har du akkurat startet opp et akvarium, kan du risikere at du får diatomer/»brune alger». Denne algearten er spesielt glad i nystartede akvarier, da det her ofte er et lavt innhold av kvælstoff, samt høyt innhold av fosfor og silikat, hvilket gir de absolutt beste betingelsee for akkurat denne algen. For de flestes vedkommende forsvinner denne algen igjen når akvariet først er opp å kjøre. For andre kan det være behov for ytterligere bekjempelse av algen.
Du finner hos oss et stort utvalg av algeskrapere, glassskrapere og tilbehør til disse, for effektiv algebekjempelse. I tillegg kan du under kategorien «Akvariepleiemidler» finne et stort utvalg av algemidler til bekjempelse av diverse algearter. Audouinelle/brun, penselalge/rødalge og compsopogen/sort – alle disse algetypene setter seg på planteblader, på stein og på trerøtter. Spesielt disse algetypene er de mest irriterende algene å få i sitt akvarium. Algen oppstår når akvariet i en lengre periode har stått i lys, fra for eksempel et vindu. Er det på samme måten et høyt innhold av nitrat i akvariet, blomstrer disse algene. Disse algetypene er meget aggressive og krever derfor også en aggressiv bekjempelse. Vokser algen på plantene i akvariet, anbefaler vi at du beskjærer plantene kraftig, slik at alle de infiserte plantene fjernes. Alternativt at du skifter ut alle plantene i akvariet med noen hurtigvoksende planter, slik at de ekstra næringsstoffene som finnes i vannet brukes av plantene i stedet for algene. På samme måte bør nitrat innholdet i akvariet justeres. Algereker og armanoreker er også effektive til å holde disse algetypene i sjakk.

Akvariestøvsuger
Vi anbefaler at du jevnlig skifter vann i akvariet ditt for å opprettholde et stabilt og sunt vannmiljø. Når du likevel skifter vannet, kan det anbefales at du samtidig «støvsuger» bunnen i akvariet med en såkalt «akvariestøvsuger». Denne «støvsugeren» er enkel å håndtere og for å «støvsuge» skal du bare føre «støvsugeren» langs bunnlaget. «Støvsugeren» suger herved opp gamle plantedeler og gammel fôr.
Det anbefales at du har ei bøtte eller liknende stående til å helle det møkkete vannet i, når du «støvsuger» bunnen.
Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av rengjøringsmidler til bruk i akvariet. Skulle du være i tvil rundt hvilket produkt du skal bruke, er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte vår kunderservice. Vi sidder alltid klare med gode råd og veileding.    

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Enkelt å navigere med brukervennlig…
Enkelt å navigere med brukervennlig netthandelsløsning. Rask levering. God pris.
23.04.2018 - Atefeh Sori
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
24.04.2018 - Rune Hukkelås

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.