ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

Redekasser til fugler
Hos Zoopermarked.no har vi masse tilbehør til fugler – både til de i naturen og til de vi har hjemme. Hvis du ønsker å ha besøk av fugler i hagen er det viktig at du gir fuglene de riktige forholdene, slik at de kan yngle å føle seg vel tilpass i din hage. Redekasser skal helst være plassert et sikkert sted og opprettholde visse krav for at tiltrekke fugler. Redekasser i tre er det mest brukte da fuglene ser det som en del av naturen.
For å få fuglekassene til å vare lengre, kan man velge å overflatebehandle dem. Husk, at du når overflatebehadler et fuglehus, skal du behandle det med godkjente produkter til formålet. De godkjente produktene skader verken naturen eller fuglene. Derfor er det viktig at det kun er disse produktene som benyttes. Til tross for at yngelsesongen for ville fugler bare varer 1-2 måneder i året, hjelper du de masse ved at at du setter opp redekasser til dem. Fuglene vil ikke bare yngle i hagen din, de vil samtidig se det som et hjem og komme tilbake år etter år.
For å holde redekassene og fuglekassene vedlike, skal du huske å rengjøre kassene minst én gang i året. Når frosten er over, er det en god idé å rense kassene, da det gir plass til nye reder og nytt yngel. Det er også en god idé å rense kassene før frosten legger seg igjen, og fylle den med en liten håndfull halm etterpå. Halmen gir fuglene litt etterlengtet varme i den kalde vintertiden, samtidig som du hjelper dem å overvintre.  

Kravene til fugehuset

Hos Zoopermarked.no har vi et utvalg av fuglehus til all verdens fugler. Dog er det viktig at du velger det rette huset til de artene av fugler som du ønsker å tiltrekke deg. Et fuglehus eller en redekasse skal ha de riktige mål og størrelsesforhold for å tiltrekke de (rette?) ønskede fuglene. I hagen kan du oppleve et hav i fugler. Det er dog ikke alle som setter pris på fuglehusene. Følgende fugler setter stor pris på fuglehusene og vi komme tilbake til hagen, hvis fuglehusene er der:  
   
·         Meis
·         Skogsspurv
·         Kjøttmeis
·         Rødhals
·         Stær
·         Spurv
·         Rødstjert
·         Linerle
·         Gråspurv
·         Tårnseiler
·         Liten kråkefugl
·         Hærfugl
·         Falk
·         Ugle  

Hvis du ønsker å tiltrekke mindre fugler, som for eksempel meis, skal du velge en redekasse eller et fuglehus med en dyp bunn og et lite innganghull. Omkretsen anbefales å være omtrent 2,7-2,9 cm i diameter. Dette lille inngangshullet begrenser adgangen for andre fugler og diverse rovdyr. Det dype fuglehuset gir mulighet for å skjerme for klør og rovdyr og andre fugler, slik at ungene kan føle seg trygge i fuglehuset uten inntrengere fra andre.
Ønsker du deg litt større fugler, som for eksempel spurv og kjøttmeis, skal hullet være bitte litt større. Her anbefales det at hullet er 3.0-3,3 cm i diameter. Spurv og kjøttmeis, vinner ofte plassen foran meisen, derfor skal det være en markant forskjell på størrelsen på hullets omkrets. De enda større fuglene, som for eksempel en stær, vil gjerne være i en ganske alminnelig redekasse med et større inngangshull enn normalt. Inngangshullet anbefales og være omtrent 4,8-5,2 cm i diameter.
Hvis du ønsker deg de store fuglene i hagen din, slik som rovfugler eller eller eventuelt ugler, skal kassene være en del større enn alminnelige redekasser og ha store inngangshull på omtrent 15-20 cm i diameter. De større fuglene setter mer pris på åpne kasser, gjerne plassert i trærne blant blader og grener, så de er mer skjult og høyere oppe enn de mindre fuglene.  

Rovfuglsilhuetter til vinduene

Hvis du vil sikre fuglene dine i hagen best mulig, så kan du sette opp en rekke hjelpemidler i hagen i form av både redekasser, fôrstasjoner m.m. Hvis du vil gjøre noe ekstra gavnlig for fuglene, kan du hos Zoopermarked.no velge et sett rovfuglsilhuetter som kan settes på vinduene. Når fuglene ser silhuettene, vil de holde seg fra vinduene, og slik unngår du forslåtte og forvirrede fugler som flyr inn i vinduene. Silhuettene kan også klistres på flater som du gjerne vil være fuglefri, siden det skremmer dem og får de til å finne andre steder å være.  

Næringsrikt pinnsvin fôr

For å sikre ditt pinnsvin et godt og langt liv, trenger det en god grunnkost. Hos Zoopermarked.no, finner du et velassortert utvalg av sunt og nærende tørrfôr og våtfôr til pinnsvin som er spesielt rettet etter pinnsvinets ernæringsmessige behov. Pinnsvinfôret er produsert av markedets førende produsenter og kjennetegnes ved å inneholde forskjellige råstoffer som innsekter, bløt- og krepsedyr, kjøtt, grønnsaker, frukt, egg og levertran. Pinnsvin har spesielt behov for energirikt pinnsvinfôr om våren og om høsten, da pinnsvin i denne perioden er nødt til å fylle opp energireservene før og etter vinterdvalen.  
Hvis du vil gjøre litt ekstra for pinnsvinet i den kalde og harde vintersesongen, kan du sette ut en kasse som de kan holde varmen i. Våre gnagerkasser er også gode til pinnsvin, så lenge de plasseres nede på bakken og pinnsvinene har tilgang til et lukket sted, som for eksempel i et kratt eller en samling lave busker. For å gjøre kassen beboelig, kan du fylle den med halm fra vårt sortiment for gnagere, da dette gir en god isolerende effekt og derved holder pinnsvinene varme. Pinnsvin er trofaste dyr, så med god behandling vil de komme igjen år etter år.  

Effektive musefeller

Hos Zoopermarked.no, finner du også et utvalg av musefeller laget av plast, hvor du effektivt kan fange mus uten at behøve å slå de ihjel! Etterpå kan du slippe de små dyrene løs igjen i skogen, uten at påføre de noen former for skade. Når skal sette musene fri igjen etter at de har vært fanget, er det viktig at du sørger for at du setter de ut igjen så langt vekk fra din bolig som mulig. Mus er gode til å finne veien hjem, så hvis du ønsker at de skal finne en annen bolig end, skal den minimum slippes fri 2 km bort fra hjemmet. For å være helt sikker, kan du kjøre den ut i en skog langt borte fra bebodde områder. Vi anbefaler at du slipper de fri på den andre siden av en byen, da sjansene minsker vesentlig for at den returnerer til din bolig.              

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

God pris på ønsket produkt
God pris på ønsket produkt, og etter noen dager sto leveransen på trappa. Blir å handle herfra flere ganger!
19.04.2018 - Viktoria Johnsen
Super bra service
Super bra service - kom etter 4 dager på døren. Sparte kr 1380 på min bestilling i forhold til hva jeg måtte betalt hos Veterinær. Mine hunder bruker spesialfor. Kommer definitivt til å handle her igjen :-)
18.04.2018 - Ina Bartz-Johannessen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.