ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Alt i grimer, trinser, trekktau til både hest og ponni 
Grimen kan best beskrives som et hodeplagg uten bitt. Hesten eller ponnien kan bære grimen hele dagen og benyttes ofte når hesten / ponnien skal flyttes fra ett sted til et annet, siden man på grimen kan sette et trekktau / grimeskaft. Grimen fås både i nylon og i lær og finnes i et hav av flotte og moderne farger. Grimeskaftet / trekktauet fås også i mange forskjellige farger og utgaver. Derfor kan du hos Zoopermarked.no alltid finne en grime og grimeskaft som passer til dine behov og i en farge som matcher din personlige stil.  
Grimen er et redskap som benyttes til håndtere å føre/leie hesten eller ponnien. Det er veldig forskjellig om hesten eller ponnien har grimen på hele tiden eller bare når den håndteres. De fleste grimer kan brukes når hesten er på beite. Grimen gjør det for eksempel enklere å flytte hesten eller ponnien fra et beite til et annet, siden man enkelt kan ta tak i grimen og sette på et trekktau.  
Mange grimer er laget i nylon. Dette skyldes at nylon er et meget slitesterkt og elastisk materiale, og er derfor særdeles velegnet til å lage grimer av. Når hesten benytter grimen daglig, vil denne bli slitt ut, mens en grime i nylon holder i  utrolig lang tid. I tillegg til nylon finnes det også grimer i lær. Lærgrimen er som oftest dyrere enn nylon og krever en del mer vedlikehold. Lærgrimen bør med jevne mellomrom rengjøres og pleies med lærpleie for at den skal holde seg flott – pluss at det får en lengre holdbarhet.   Har du en hest eller ponni som er sart rundt mulen, kan det anbefales at du velger en grime med plysj, fleece eller lammeskinn rundt nesen og nakken. Dette vil skåne hesten eller ponnien hvis den er litt sart i disse områdene. Plysj, fleece eller lam, kan også kjøpes som ekstra utstyr.   De fleste grimer kan enten justeres rundt nakken, eller den kan justeres både rundt nakken og rundt mulen. Det er veldig forskjellig hvilke behov din hest eller ponni har for innstilling av grimen. Du bør derfor prøve deg frem, for å finne ut hvilken grimetype som passer best til akkurat din hest eller ponni.  
Når du rir, skal du ha en trinse, også kalt hovedtøy til hesten eller ponnien. Denne finnes ofte i lær og fås i et hav av utgaver og farger. Pannebåndet på trinsen / hovedtøyet kan som regel skriftes og du har derfor stor mulighet for å skape din helt personlige stil. Vil tilbyr trinser / hodelag både til hverdagsbruk og til stevne / konkurranse bruk.  
Er du i tvil rundt valg av trinser er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for råd og veiledning. Om du leter etter en grime eller trinse til hverdagsbruk eller til bruk på stevne, så kan du finne det her. Hos Zoopermarked.no har vi et stort utvalg av flotte og praktiske grimer i mange forskjellige farger. Vi har også et utvalg av lekre og funksjonelle trinser til både hester og ponnier.  

Valg av grime

Grimen er et av de viktigste redskapene, da denne er med til å gjøre det enklere for deg å fange hesten din eller ponnien din når den er på beite. Når du setter en grime på en hest eller en ponni, er det viktig at grimen har den korrekte størrelsen og at den er innstilt korrekt. En god regel sier at du som minimum skal kunne ha en knyttneve på høykant mellom hestens kjeve og grimen.  
Det samme gjør seg gjeldende ved mulen. Når hesten eller ponnien for eksempel gaper, blir munnen utvidet til nesten det dobbelte av hva den er når den er lukket. Derfor er det veldig viktig at grimen ikke sitter for stramt. Grimen må aldri sitte så tett at den strammer eller klemmer mot hestens kinn. Sitter grimen for stramt på hesten eller ponnien, kan denne blant annet skape ubehag for hesten eller ponnien når den spiser.  
Dette skyldes at hestens kjever beveger seg i sirkulære bevegelser når den tygger fôret sitt. Strammer grimen, vil dette resultere i stort ubehag for hesten eller ponnien og kan i værste fall gå utover tennene, slik at de slites feil. Vær derfor alltid oppmerksom på at du kjøper den korrekte størrelsen på grimen til hesten eller ponnien din. Er du det minste i tvil rundt valg av grime, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi kan kontaktes både på mail og på telefon.  

Slik håndteres hesten når den trekkes i grimen
Som utgangspunkt er din sikkerhet viktigere enn hesten eller ponnien. Derfor er det viktig at du aldrig spenner deg fast til hesten eller ponnien, det vil si at du aldri bør vikle trekktauet eller tøyler rundt om håndleddene eller annet. For skulle uhellet først skulle være ute og hesten eller ponnien blir skremt, er det best at du lar den løpe og ikke forsøker å stoppe den.   Hvis hesten eller ponnien har panikk, kan dine få kilo likevel ikke kunne gjøre særlig mye for å stå i mot, og du risikerer i stedet for å bli trampet ned. Når du fører hesten eller ponnien i grime, anbefales det at du går på hestens venstre side og ved siden av hestens eller ponniens hals.   Du bør også holde en god halv arms avstand til hesten eller ponnien når du trekker med denne. Hold din høyre hånd sirka 20 sentimeter fra hestens hode og bruk din vestre hånd til å holde enden av trekktauet, slik at du ikke faller over det.  

Slik håndteres hesten når den trekkes i trinsen

Gå alltid på hestens eller ponniens venstre side og alltid slik at du er sirka ved hestens hals. Hold tilsvarende en halv arms lengdes avstand til hesten eller ponnien og hold begge tøylene i din høyre hånd. Grepet bør du ha sirka 20 sentimeter fra hesten eller ponniens hode. Du kan også nøyes med kun å holde den ene tøylen når du trekker hesten eller ponnien i trinsen.
 

Grimeskaft / trekktau
Hos Zoopermarked.no, finner du et stort utvalg av holdbare og praktiske grimeskaft i mange flotte farger og til gode priser. Vi går ikke på kompromiss med kvaliteten, og du kan derfor være sikker på at du hos oss kun finner kvalitets produkter.  
Grimeskaftet brukes når hesten eller ponnien skal trekkes fra et sted til et annet, eller når den skal bindes fast. Vi tilbyr mange forskjellige modeller i trekk tau, som har det til felles at de alle er behagelige å holde på. Hos oss finner du både grimer og trekktau som passer til både hest og ponni. Så skulle du komme til å trenge noen gode råd eller bare litt veiledning til å finne akkurat det utstyret du mangler, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice, både på mail og på telefon.  

Alt i tilbehør til både hest, ponni og rytter

Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av utstyr og tilbehør til både hesten, ponnien og deg selv. Vi har alt fra strigler til grimer og trinser. Derfor finner du alltid utstyr og tilbehør hos oss. Når du bestiller varer hos oss, kan du forvente levering direkte på døren. Enklere blir det vel neppe å handle rideutstyr hos Zoopermarked.no.    

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering, fikk det jeg bestilte.
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
24.04.2018 - Rune Hukkelås
Best price online:-)
Best price online:-)
22.04.2018 - Marcin Wolanski

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.