ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
KNASENDE SPRØ HESTEKJEKS HESTEDROPS
25 KG
MED EPLE
HESTEDROPS
(5411866634257)  
 
NOK 609,00
KNASENDE SPRØ HESTEKJEKS HESTEDROPS
25 KG
MED LAKRIS
HESTEDROPS
(5411866634264)  
 
NOK 609,00
KNASENDE SPRØ HESTEKJEKS HESTEDROPS
25 KG
MED HERBAL
HESTEDROPS
(5411866634233)  
 
NOK 609,00
KNASENDE SPRØ HESTEKJEKS HESTEDROPS
25 KG
MED VANILJE
HESTEDROPS
(5411866634240)  
 
NOK 609,00
Å skjemme bort
Noen ganger fortjener din hest å bli skjemt bort litt ekstra. Har dere akkurat vært ute og trent, eller har hesten prøvd noe nytt? Da vil den helt sikkert bli glad for litt ekstra påskjønnelse. Godbitene fra Zoopermaked.no er perfekte til dette. De har en størrelse som enkelt bare kan puttes i bukselommen, så de lett kan hentes opp og skjemme bort hesten. Vi har flere forskjellige smaksvarianter, og det er helt sikkert en eller flere varianter som din hest vil bli meget begeistret for.  

Hestens motivasjon
Hester er fra naturens side drevet av deres instinkter som av førende hestetrenere blir kalt: De 5 F’er – Flok, Fôr, Flukt, Frihet fra smerte og formering. Ved bruk av godbiter bruker man hestens fôr-motivasjon. Hesten vet fra naturens side at den trenger fôr for å overleve, derfor blir den motivert av fòr. Noen hester er mer motivert av fôr enn andre – hvor de kanskje er mer påvirket eller motivert av deres andre instinkter. Ved hingster er dette for det meste formeringsinstinktet. Hvis man har en hest som er drevet av denne fôr-motivasjonen, vil hesten være forholdsvis enkel å trene og arbeide med. Man kan i de fleste tilfeller motivere eller lokke hesten til å gjøre noe, ved bruk av fôr – og det, som er enkelt å gi hesten, nemlig godbiter.

Trening med godbiter

Positiv forsterkning med godbiter og klikker. Med godbiter blir treningen av hesten lett som en lek – både for din hest og for deg som trener. Ved bruk av godbiter under treningen bruker man læringsteorien positiv forsterkning. Ved positiv forsterkning, øker man en ønsket adferd. Når man bruker positiv forsterkning med godbiter, vil man oppleve at hesten er mer engasjert og konsentrert med treningen, fordi man har noe hesten gjerne vil ha. Når man trener hesten med positiv forsterkning, er det en god idè å kombinere dette med klikkertrening. Grunnen til dette er at man får en tydeligere og mer konsekvent belønning ved treningen. Når hesten utfører en ønsket handling, klikker man med klikkeren og deretter gir hesten en godbit. Men, først skal man lære hesten at klikk utløser en godbit, slik at hesten forbinder klikket med noe godt - en belønning. Hesten vil raskt finne ut at klikkeren utløser en godbit og derfor vil den gjøre den ønskede handlingen oftere – i håp om en belønning.
I begynnelsen av klikktreningen, skal man være oppmerksom på alle små bevegelser og tegn hos hesten. Så snart hesten gjør noe som likner den ønskede atferd, skal man klikke og gi en godbit. Det er viktig å huske på at man aldrig skal unnvære godbiter selvom man bruker klikker. Klikkeren er et tegn på snarlig belønning, og hvis denne ikke kommer, vil ikke hesten forstå dette – og heller ikke motiveres for å lære noe nytt.  

Fordeler ved bruk av klikker i forbindelse med positiv forterkning:  
  • Lyden av klikket skal være kort og tydelig, så hesten ikke er i tvil om betydningen.
  • Klikket gis i det helt rette øyeblikket, slik at hesten forstår akkurat hva den blir belønnet for.
  • Lyden av klikkeren kan ikke forveksles med andre lyder hesten hører daglig.
Strekkøvelser etter trening
Fysioterapi er også viktig for hester. Man kan lage forebyggende øvelser hjemme, eller etter dyrlegens anviste spesial øvelser. Forebyggende øvelser kan brukes. Strekkøvelser er et godt sted å starte og til dette bruker man gjerne godbiter. Man bruker godbiter til dette for å få hesten til å strekke seg lengre enn den ellers ville – når man lokker hesten med noe den gjerne vil ha.
Det er viktig å understreke at du kun kan lage strekkøvelser med hesten når den har varmet opp musklene. Dette kan gjøres enten ved ridning, longering eller massasje. Grunnen til at dette er så viktig, er at hvis du strekker hestens muskler mens de er kalde, er det stor risiko for at det kan gi skader på musklene eller at leddene blir overbelastet ved vridninger. Det tar 20 minutters rask gange å varme opp en hest ordentlig. Så hvis du gjøre dette etter en ridetur, vil det være perfekt.  
Øvelsene som du kan gjøre med godbiter, er å få hesten til å strekke ut ryggen, sidene og magen. Hvis du stiller deg ved siden av hesten, og får hesten til å ta hodet ned langs siden, vil dette strekke i motsatt side. Bemerk at hesten skal føre hodet nedover for å strekke ryggen – kun oppover hvis målet er fleksjon i ryggen i forbindelse med at hesten har karpelende. I begynnelsen, er det ikke sikkert at hesten klarer å få hodet helt rundt til deg. Start i det små, for det tar tid å lære hesten å slappe helt av i musklene. Samtidig skal musklene selvfølgelig også venne seg til å bli strukket. I takt med at hesten blir bedre og bedre til å strekke seg, vil det kanskje til sist være mulig å få hestens mule til å rekke frem og kort berøre sin egen hofteknokkel.  
Det samme kan du gjøre ved å få hesten til å stikke mulen i været, dette vil strekke ut magemusklene. Omvendt vil du, hvis du får hesten til å strekke hodet ned mot bakken, få hestens ryggmuskler opp og herved få strukket denne. Jo, bedre og mer smidig din hest blir, jo lengre ned mot bakken og inn mellom sine egne bein kommer den. Husk å starte forsiktig, da det ellers kan gi skader. Det er alltid god å forhøre seg med en fagperson om strekkøvelser, hvis man ikke er sikker på om man gjør det helt riktig.    

Godbiter som fôr
Innholdet i hver enkelt smaksvariant står inne på den enkelte side, hvor man kan se hva godbiten inneholder og hvor mye. Langt de fleste av de ingrediensene som er i våre godbiter, finnes også normalt i hestefôr, slik som lucernegrønnmel, havreskallkli, bygg og valset mais. Hvis man gir hesten et par stykker eller en håndfull om dagen, skal ikke dette tas med i beregningen i forhold til hestens daglige inntak av fôr. Hvis man dog bruker mer enn 100-150 gr daglig, skal man huske å ta hensyn til det andre fôret og motregne energi-inntaket. Dog, anbefales det at man unngår å gi hesten for mange godbiter, både av helsemessige- og fôrmessige grunner, men også da hesten kan begynne å tigge.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Greit å bestille og varene kommer fort
Greit å bestille og varene kommer fort. Men burde vært bedre pakket da tunge kolli
18.04.2018 - Linda Håland
Bra service
Bra service, rask levering rett på døra.
20.04.2018 - MAI

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.