ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Lærpleie til hesteutstyr
Hos Zoopermarked.no får du alt hva hjertet begjærer innen pleieutstyr til sadel, trinse, så vel som støvler.
Vi har en hel pleieserie fra Parisol, som sørger for at læret ser velstelt ut.
Det er viktig å finne det pleiemiddelet som passer akkurat til ditt utstyr. Her skal du ta hensyn til om utstyret ditt er lyst eller sort.


Trinse- og sadelpleie

Det er alltid en god ide å rense lær med en god såpe. Det anbefales å bruke en såpe som trekker seg godt inn. Derfor er såpe med bivoks et godt valg.
Finn en god svamp. Det er viktig at svampen ikke er for stiv, da den kan lage riper i læret. Fukt svampen og rør den rundt i såpen til det skummer lett. Deretter er det bare å såpe inn læret. Det gjør ikke noe om man kan se såpen på læret. Du skal helst la såpen tørke og deretter fjerne det overskytende med et håndkle.
Når læret er tørt, kan du med fordel bruke fett. Fett gir en flott glans, og får læret til å skinne fantastisk flott.
Med Parisol lærfett, er det viktig å ta hensyn til om læret er lyst eller sort. Du kan alltid bruke et lyst lærfett til utstyret, siden det ikke farger.
Det sorte lærfettet fremhever den sorte fargen, og gir en liten ekstra farge, når du bruker det.
Du kan med fordel benytte sort lærfett, hvis du har en sadel som for eksempel er litt slitt ved stig-remmene. Dette kan få en eldre og slitt sadel til å se litt mer velholdt ut.
Når du bruker lærfett, er det også viktig å bruke en god svamp, som ikke lager riper. Smør en del fett på svampen og gni den rundt på læret. Det er viktig å huske at du har med noe gammelt lær å gjøre, og som ikke er pleid ordentlig, så den vil nok ha behov for flere omganger med fett. Kun en omgang kan få læret til å stivne og sprekke.
Derfor er det viktig at man alltid pleier og passer læret korrekt. Ikke for mye og ikke for lite.
Det er som oftest før stevner eller oppvisninger at man pusser læret skikkelig. Hvis det kun er i slike situasjoner man bruker både såpe og fett, kan det være en fordel å ha en spray eller alminnelig fett stående i sadelrommet eller i striglekassen til daglig bruk.
Det lønner seg alltid å gni over læret med en svamp med fett etter den daglige treningen. Hvis du vil passe ekstra godt på læret, kan du også henge det et lunt sted, eller bruke et sadeltrekk til sadelen, samt legge trinsen i en trinsepose, eller dekke den med et håndkle.
Henger læret ditt i et kalt sadelrom, er det større sjanser for at læret sprekker, og fører til at den til slutt knekker.
Har du noe gammelt lær som du ønsker skal skinne litt ekstra, samt få læret til å se nytt ut, kan det varmt anbefales å bruke Parisol lærrens på spray – Trinn 1 og deretter Parisol lærbalsam på spray – Trinn 2.
Dette er et utrolig godt produkt som fikser selv det mest slitte lær. Bruk moderate mengder med spray. Spray direkte på læret eller på en svamp.
Parisol har også laget en schenkel voks. Denne kan enkelt smøres på og vil gi et mye bedre grep mellom sadel og støvel.

Parisol hovpleie
Det er alltid viktig å pleie hestens hover. Spesielt i tørre og varme perioder, siden hestens hover kan sprekke.
Det er alltid viktig å sørge for at hovene er rene og helt fri for gjørme. Vask hovene og la dem tørke helt. Parisol hovolje trekker seg godt inn i hoven og holder den sunn og fuktig. Når du påfører oljen, hold alltid en halv centimeters avstand fra kronranden (der hvor håret på beina til hesten begynner.)
Kommer det olje på kronranden, eller på beina til hesten, så tørk det av med en klut. La oljen tørke lett, innen du setter hesten i boksen eller tar den med på ridetur. Setter du hesten i boksen med olje, kan spon og halm sette seg fast i oljen, og oljen mister sin korrekte virkning.
Det samme gjelder for sand og annen stallbunn som kan sette seg fast i oljen. Parisol lærfett er også et godt middel til hovene. Det gir ekstra glans på hovene og kan anbefales i forbindelse med stevner eller annen type oppvisning med hest.

Har hesten surstråle (en forråtnelse av strålehornet) kan du med fordel bruke Parisol hov-tjære. Du er ikke i tvil når hesten har surstråle. Det har en forferdelig lukt som kommer når du renser hovene. Smeden er som oftest den første som forteller deg det.
Hvis du ønsker en raskt og effektiv behandling av surstråle, skal du bare rense strålen og påføre tjæren ned i den øverste delen av strålen. Her er det en liten V, og det er et lite hull. Du skal bare føre tjæren ned i hullet og dekke det godt med bomull, slik at det ikke kommer noe skitt nedi.
La hesten stå med tjæren natten over, og fjern det igjen neste morgen. Dette skal du gjøre noen netter i strekk. Husk, at denne behandlingsformen kun er til enkel behandling av surstråle. Er hesten voldsomt angrepet, bør du kontakte en i stallen med god forstand på hester, eller i verste fall kontakte en dyrlege.
Parisol Blue Spray er et godt middel til enkle sår på hesten. Har du en hest som har blitt bitt, har trått på seg selv eller på annet vis har pådratt seg et lite sår, kan du med fordel benytte deg av denne Blue Spray.
Sørg alltid for å rense såret med såpevann og la det tørke. Deretter kan du spraye på det aktuelle området. Det er viktig at du ikke bruker for mye, siden det farger. Bruk gjerne hansker når du påfører, det er vanskelig å vaske av igjen. Dette bør ikke benyttes rett foran et stevne eller en oppvisning av hester.

Andre pleiemidler fra Parisol
Parisol er et stort merke som forhandler alt innen pleiemidler. Har du et hestedekken som andre hester på jordet elsker å bite i, eller en hest som biter i dører eller annet, kan du bruke Parisol Horsestop spray. Det er som en slags hold deg unna til hester.
Parisol har også en spray til deg som har en hest som er irritert over innsekter eller annet som gjør at de klør. Parisol Anti Itch Spray er en spray som letter kløe på hesten. Mange hester har en tendens til å klø seg på haleroten. Her kan du også benytte deg av denne sprayen.
Du kan også bruke Parisol Aloe Vera. Dette middelet er perfekt til det meste! Du kan bruke det til sårpleie, mot kløe og det er et godt middel til hester som har en tendens til å få solbrente muler. Lindre og forebygge – det er hva Parisol Aloe Vera kan. Et pleiemiddel som burde være i alle striglekasser eller sadelskap.
Dessuten har Parisol laget en kjøleleire, som beskytter hestens ledd. Parisol Poudre Armoricaine Pro er et leireomslag laget til daglig bruk. Hvis du for eksempel er en aktiv stevnerytter, kan det anbefales å kjøle ned beina på hesten med et leireomslag. Spesielt military- eller sprangridningshester kan ha behov for å få kjølt ned sener og ledd. 
Parisol Armoricaine Vet er til akutte skader, hvor det kreves at sener og ledd på beina blir kjølt ned.
Husk alltid å vaske av leiren etter bruk, slik at det ikke blir til sjenanse for hesten. Bruk kun kjøleleire hvis du har kjennskap til produktet, og vet hvordan det skal brukes. Hvis ikke, spør en hestekyndig person.

Vi er først ute med nyhetene
Zoopermarked.no holder deg oppdatert på lekre produkter fra Parisol. Enten det gjelder lærpleie, pelspleie eller hovpleie.
Har du spørsmål eller er i tvil om hvilket produkt du skal velge, er du alltid velkommen til å kontakt til vår kundeservice.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Utmerket og rask service
Utmerket og rask service. Super rask levering. Katten min og meg er glade! Anbefales på det sterkeste!
22.04.2018 - Lina
Hurra for Zoopermarked!
Jeg kjøper mengder av hundefôr til våre 4 x Engelsk settere. Veldig gode priser, superrask levering (levert til døren!) og veldig enkelt med nettløsning. Hurra for Zoopermarked!!
24.04.2018 - Irene Andersen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.