ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Kjøp tilbehør og utstyr til din ilder hos Zoopermarked
Hos Zoopermarked.no har vi alltid et stort utvalg av tilbehør og utstyr til ilder og fritter. Er du den heldige eier av enten en fritte eller ilder, så finner du garantert noe å skjemme bort med her hos oss.  

Hva slags dyr er en ilder?

En ilder er et dyr i mårfamilien og er et rovdyr. Ilderen har vært bosatt i minst 2500 år og har stor popularitet som kjæledyr i hele Norden. Ildere krever et stort bur, men skal også ha mulighet for å løpe fritt rundt i huset eller leiligheten og skal ha mye kontakt med deres eiere. Ilderens kropp blir vanligvis 31-45 cm lang uten hale (halen er 12-19 cm), og en hunn-ilder veier mellom 500 gram og 1,5 kilo, hvor hannene er omtrent 40 % større.  

Er det forskjell på en fritte og en ilder?

Det korte svaret er nei, men sånn har det alltid vært. Fritte, frett eller tamilder (Mustela putorius furo) regnes normalt som en underart av europeisk ilder og er et lite rovpattedyr i mårfamilien. Ordet ilder brukes både om tamme og ville ildere. Ildere som holdes som kjæledyr, kalles tamildere. Ordet brukes også om ildere, men ble tidligere oftest brukt når det var snakk om albino-ildere. Det var også på grunn av fargen at fritter vanligvis ble brukt i forbindelse med jakt, da de var enkle å se i skogen. I dag brukes som oftest betegnelsene fritte og ilder bare på måfå.  

Hva skal jeg gi ilderen å spise?

Hos Zoopermarked.no har vi alltid et variert utvalg av ernæringsmessig korrekt fullfôr til ilder. Vårt fôr til ildere inneholder alt det en ilder trenger på daglig basis for å holde seg sunn. Med en sunn og variert kosrt, sikrer du din ilder et langt liv. Ildere er rovpattedyr og skal derfor også ha rikelig med animalske proteiner. Ute i naturen spiser ildere masse padder, fugler, innsekter, egg, og av og til fisk. Derfor kan du saktens skjemme bort ilderen din med noe av dette til daglig. Ilderen din vil garantert sette pris på en variert og spennende kost. Kjøp fôr til din ilder hos oss. Mangler du også fôrskåler til ilderen, kan du finne dem hos oss. Du finner de under katteutstyr. Til ildere bør du nok se etter skåler i kattungestørrelse, siden de vil matche din ilder best.  

Hvordan skal jeg aktivisere min ilder?

Hos Zoopermarked.no har vi alltid et stort utvalg av aktivitetsleketøy til ilder. Ildere er generelt noen aktive dyr som på daglig basis trenger masse mosjon og lek. Hvis du er på utkikk etter noe nytt og spennende aktivitetsleketøy til din ilder, kan du med fordel kikke nærmere på vårt utvalg av katteleketøy, da ildere er minst like lekelystne som katter. Videre finner du diverse tunneler og hengebroer som også er supre leketøy. På denne måten stimulerer du ilderen, samtidig som du sikrer deg at den holder seg i form. Akkurat som katter, kan du også ta med deg ilderen på tur i en sele. Ta derfor en kikk på våre mange katteseler. Ettersom ildere er meget smale i forhold til fullvoksne katter, så vil det med stor sannsynlighet være en kattungesele som passer best. Når du skal finne den helt riktige selen til ilderen din, vil vi anbefale deg å måle ilderen rundt brystet. Hos Zoopermarked.no har vi alltid et stort utvalg av katteseler i mange forskjellige farger og design, så det skulle være enkelt å finne den helt riktige selen til din ilder her.    

Hvor skal ilderen sove?

 Som tidligere nevnt, minner en ilder ganske mye om katter – også i forhold til kattens sovevaner. Akkurat som katter liker ildere å ligge lunt og kose seg. Hos Zoopermarked har vi alltid et stort utvalg av kattesenger, i mange forskjellige modeller, farger og størrelser, så du finner helt sikkert den riktige kattesengen til din ilder her hos oss. Ildere sover som regel mellom 16 og 20 timer i døgnet, alt ettersom hvilken årstid det er snakk om. Akkurat som katter er ildere nattdyr og er derfor mest aktive omkring skumringstid. Ildere har dog en fantastisk evne til å tilpasse seg eierens rutiner og vil derfor raskt venne seg til å være oppe og aktive når deres eiere er det. Når du ikke er hjemme, kan du med fordel la din ilder sove i et at våres gnagerbur så lenge du sørger for at det er en katteseng, en kattebakke, en fôrskål, en vannskål og litt leketøy i buret. Alt dette finner du hos oss.  

Er det noe jeg som kommende eier av en ilder skal være spesielt oppmerksom på?

 Ja, det er det! En av de ting du som ildereier bør vite er at ildere er meget aktive dyr som til og med er ganske sta. Videre er ildere også veldig lærenemme. Du kan for eksempel lære ilderen din å sitte, gi labb, rulle rundt og hente ting og ikke minst er de veldig begeistret for å bite i alt den kommer over. Dog kan du minske ilderens behov for å gnage i ting ved å aktivisere den ved hjelp av masse spennende leketøy som snorer, fjær eller raslelyder i. De samme tingene som vanligvis stimulerer en katt, vil høyst sannsynlig også stimulere din ilder. Ildere er også glad i å grave og synes det er morsomt å grave i for eksempel potteplanter.  

Kjøp alt du trenger til ilderen din hos Zoopermarked

Hos Zoopermarked.no har vi alt du kan drømme om og trenger til ilderen din. Vi har et stort utvalg av kvalitetsprodukter fra de førende produsentene på markedet. Når du bestiller utstyr og tilbehør til din ilder hos oss, så leverer vi det direkte til din dør. Vet du allerede når du bestiller at du ikke er hjemme på leveringsdagen, kan du også velge å få pakken din levert til en annen adresse eller til det nærmeste postkontor.  

Kjøp inn stort til ilderen din hos Zoopermarked.no

Jo, mer du kjøper, jo mer sparer du. Hos Zoopermarked.no gir vi ekstra rabatter til de kunder som kjøper inn stort. Les mer om våre rabatter på våres hjemmeside.    

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering !
Rask levering !
18.04.2018 - Hilde Paulsen
Bra service
Bra service, rask levering!
21.04.2018 - Martin

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.