ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Bredt utvalg av innvendige akvarie pumper
Hos Zoopermarked.no finner du alltid et bredt utvalg av innvendige akvariepumper. Vi forhandler kun kvalitetspumper fra de førende produsentene av disse. Derfor finner du innvendige akvariepumper hos oss fra Eheim, Juwel, Fluwal og AA, og alltid til fordelaktige priser. Er du i tvil rundt valg av innvendige akvariepumper, er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice, enten på telefon eller på mail. Vi er alltid klare med gode råd og veiledning omkring korrekte valg av innvendige akvariepumper.  

Hvorfor er en akvariepumpe nødvendig?

Det har blitt meget populært å ha akvarier, og det er også en av de enkleste måtene å holde kjæledyr på. Når først akvariet er oppe og kjører, passer det stort sett seg selv, og det skal bare gjøres ett vannskift, minst annen hver uke. Ved et vannskift, fjerner du omtrent 20 – 30 prosent av vannet og fyller akvariet opp igjen med rent, kaldt vann direkte fra kranen.  
Det er viktig at du benytter det kalde vannet, da det varme vannet i kranen inneholder ting som akvariefisk og spesielt reker ikke tåler. Når du har skiftet vannet, anbefaler vi at du sjekker akvariepumpen grundig og eventuelt renser filteret i pumpen. Det beste er å benytte akvarievann til resning av filteret, da du ved å skylle i alminnelig springvann, risikerer å slå i hjel den gode bakteriekulturen som skal være i filteret.   Etter rensing av filteret er det også en god idè å ta en liten kikk på akvarieglasset. Ser glasset litt grønt ut? Det kan være tegn på algevekst og fjernes enkelt og raskt med en algeskrape / algemagnet. Bruk dog aldri såpe eller andre rengjøringsmidler i akvariet, da dette vil slå ihjel både fisk, reker og planter.  
 Det å ha et akvarium i stuen, er med til å skape en god og avslappende atmosfære i hjemmet. Dog er det et par ting man bør være oppmerksom på når man skal sette opp akvariet og skape det optimale vannmiljøet. En av disse tingene er akvariepumpen. Når du velger akvariepumpe, bør du overveie om det vil være best med en innvendig eller utvendig akvariepumpe.  
En akvariepumpe sikrer deg rent og klart vann. Uten en akvareiepumpe vil vannet i akvariet raskt bli uklart, grumsete og skittent. En akvariepumpe suger vannet fra akvariet gjennom et filter, hvor skitt og urenheter brytes ned. Heretter sprøytes vannet tilbake i akvariet, hvor vannet i akvariet fylles med oksygen. Akvariepumpene er kjent for sin høye ytekraft, sitt lave strømforbruk, effektivitet og lite støy.  
Les mer om de forskjellige innvendige akvariepumpene på denne siden. Man kan grovt inndele akvariepumper i innvendige og utvendige. De innvendige akvariepumpene er de mest brukte til de mindre akvariene, mens det anbefales å ha en utvendig akvariepumpe – også kalt spannpumper – til de større akvariene. Den utvendige akvariepumpen fungerer slik at filteret befinner seg utenfor akvariet og vannet transporteres ved hjelp av slanger ned i et «spann» som så filtrerer vannet og sender det retur til akvariet.
Vi anbefaler innvendige akvariepumper til de små akvariene og utvendige akvariepumper til de helt store akvariene. Det finnes et hav av forskjellige akvariepumper, og du bør velge en akvariepumpe som tiltaler deg, og som passer i størrelsen til ditt akvarium. I tillegg til innvendige og utvendige akvariepumper, kan man også bruke et bunnfilter. Et bunnfilter er en hullete plate som plasseres under grusen og fungerer ved hjelp av enten en luftpumpe /pumpehodet, eller med en utvendig akvariepumpe.  
Benytter man luftpumpe / pumpehode, består filtreringen i at vannet blir trukket ned gjennom akvariets bunnlag, hvor alle avfallsstoffene blir nedbrudt og eventuell skitt filtreres bort. Med denne metoden er vannet i konstant bevegelse og skitten råtner ikke. Man oppnår derfor enn meget effektig biologisk filtrering av akvarievannet, siden bunnlaget kort sagt fungerer som filter. Denne formen for filtrering er særdeles egnet til akvarier hvor det er tett beplatning, siden alle de gode næringsstoffene blir i bunnlaget og på den måten gir plantene bedre vekstvilkår.  
Benytter man derimot et bunnfilter sammen med en utvendig akvariepumpe, blir vannet først filtrert ved hjelp av motorfilteret. Vannet blir heretter sendt videre til enda en rensning, hvor mange av de organiske næringsstoffene blir omsatt via bakterier. Denne formen for filtrering av vannet, er meget utbredt og egnet til akvarier uten beplantning, som for eksempel cichlide akvarier og akvarier med andre gnagende fiskearter.  
Vi anbefaler at denne typen filtrering kun benyttes, hvis bunnlaget består av grus eller sand, med en korntykkelse på 2 mm. Det er enkelt å bruke et bunnfilter, og det er stort sett ingen rengjøring forbundet med denne typen filtrering. Her anbefales det at man en til to ganger i året «renser» bunnen med en akvariestøvsuger, samtidig som man skifter vann.  

Den innvendige akvariepumpen

En innvendig akvariepumpe er som regel bygget opp av et pumpehode og en filterbeholder, hvor filtersvampen er plassert. Den fungerer ved at vannet trekkes inn i filterbeholderen i bunnen av pumpen, heretter trekkes vannet gjennom filersvampen og det filtrerte vannet sprøytes til slutt ut gjennom toppen av pumpen.  

Fordeler ved å ha en innvendig akvariepumpe:
·         Pumpen er lett å rengjøre
·         Pumpen kan skaffes forholdsvis rimelig  

Ulemper ved en innvendig akvariepumpe:
·         Filtermaterialet er ofte i begrenset størrelse
·         Pumpen kan kun benyttes til ett akvarie av gangen  

Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av innvendige akvariepumper, hvor alle er enkle å rengjøre og til fordelaktige priser.  

Oppstart av akvariet

Når du skal starte opp et akvarium, starter du med å helle bunngrus / sand i akvariet. Alt etter hvilken fisk du har i akvariet, anbefaler vi at du har et bunnlag på omtrent fem cm. Når du heller vann i akvariet, er et lite råd å helle vannet ned på en stein eller liknende som ligger på bunnen og herved unngår at alt for mye sand / grus virvler rundt i akvariet.   Vi anbefaler at du alltid bruker kaldt vann fra kranen, da det varme vannet kan inneholde bakterier som er skadelige for fisk og reker. Du kan eventuelt tilsette Aquasafe eller et liknende produkt, da du herved tilsetter de «gode» bakteriene i vannet. Slå heretter på varmeelementet og pumpen i akvariet – de fleste tropefisk har det best ved en temperatur på omkring 25 grader.
Du bør la akvariet stå i mellom 10 – 14 dager, innen du putter fisken i akvariet. Ved å la akvariet stå, eventuelt med planter i, oppnår du den korrekte bakteriekulturen i akvariet, innen fiskene kommer opp i. På denne måten er sjansene større for at fiskene dine overlever flyttingen fra butikken til det nye akvariet.  
Kjenner du noen som allerede har et akvarium, og som er villig til å gi deg litt av deres akvarievann, kan du også starte opp akvariet ditt med dette. Fordelen ved å få vann fra et allerede kjørende og naturligvis sunt akvarium, er at du raskere kan få den korrekte bakteriekulturen i akvariet. Du kan ved denne typen oppstart allerede etter 5 døgn putte fisken opp i vannet. Dette skyldes, at vannet fra det allerede kjørende akvariet har alle de «gode» bakteriene i seg og du får ved bruk av dette vannet, raskere denne bakteriekulturen i din nystartede akvaripumpe.  
Når du setter ut fisk i akvariet ditt, anbefaler vi at du ikke kjøper for mange fisk ad gangen. Start langsomt opp og sett ut flere fisk når akvariet kjører optimalt. Et overfylt akvarium kan resultere i stress hos fiskene og dette kan bety mugg, hvite flekker og dødsfall i akvariet. En god tommelfingerregel sier 1 cm. fisk per 1 liter vann. Husk dog på, at når du kjøper fisk, er disse ofte unge og vil bli større etter hvert. Derfor er det viktig å velge sine fisk med omhu.  

Kjøp din innvendige akvariepumpe online hos Zoopermarked.no

Så leverer vi den til deg, direkte på døren. Er du i tvil om hvilken akvariepumpe du skal velge til akkurat ditt akvarium, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi gir deg gjerne råd.    

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering
Rask levering. KNALLBRA😊
19.04.2018 - sissel storesund
Super.Rask levering.
Super.Rask levering.
20.04.2018 - Linas Lukosevicius

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.