ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Katteluker i høy kvalitet
Når du skal kjøpe en katteluke, skal du først og fremst ha klarlagt hvilke behov du og din katt har. Er det for eksempel en risiko for at andre katter kan gå inn og ut av ditt hjem? Avhengig av risikoens størrelse, kan du enten velge en katteluke med magnet, en microchipstyrt katteluke eller en manuell katteluke. Så skal du klarlegge hvilket materiale katteluken skal monteres i, samt vurdere hvor utsatt stedet er for vind og blåst. Finn den katteluken som matcher din katts og dine behov best hos oss. Vi tilbyr et bredt utvalg av katteluker i aluminium og plast. En katteluke gir både deg og din katt fleksible muligheter. Du trenger ikke å være hjemme for å lukke katten inn eller ut og katten kan selv bestemme når den ønsker å gå ut og inn. Ønsker du en mer holdbar katteluke, kan det anbefales at du velger en i aluminium, da dette materialet er sterkere enn plast. Hos Zoopermarked.no, finner du katteluker som passer både til store og små katter. Vi tilbyr katteluker som kan installeres både i dører av tre, mursteinsvegger og til glassdører. Du kommer ikke forgjeves til oss hvis du leter etter en katteluke.

Svært effektiv for å holde fremmende katter ute

Med en microchipstyrt katteluke avleses kattens microchip så snart katten er innenfor kort avstand til katteluken. På denne måten er det utelukkende din egen katt som kan komme inn i huset. En microchip sitter i selve katten og veldig ofte kan en obligatoriske microchip med eierens data lett kodes om til den microchip styrte katteluken. Så fremt din katt ikke fra før av har en funksjonsdyktig microchip i seg, kan dyrlegen på et blunk sette en chip på katten. En microchip styrt katteluke kjører på batteri og behøver derfor ikke noe spesiell strømtilførsel. Med en katteluke, gir du din katt muligheten for mer frihet, da katten selv kan velge når den vil være ute og inne. Katteluken gir også deg en større frihet, da du ikke lenger er avhengig av at du skal være hjemme til bestemte tider for å lukke katten inn eller ut. Du kan, med en katteluke enkelt bestemme hvilke katter som for lov å komme inn med en magnetstyrt katteluke. Den åpner seg kun hvis en katt har en magnet i halsbåndet som passer til katteluken.  Sammenliknet med en microchipstyrt katteluke, er den ikke på nær så effektiv, siden magnetstyrte katteluker egner seg bedre til katteiere som kun har en moderat risiko for besøk av fremmende katter. Ulempen i forhold til microchipstyrte katteluker er dog at katter noen gangen mister magneten under lek.

Hvor skal katteluken monteres?
Hvilken katteluke du skal velge, avhenger av hvilken type materiale du ønsker å montere katteluken i. Hvis det er enn tykk mursteinsmur, vil det ofte være behov for tunnelelementer som kan forlenge katteluken gjennom selve muren. Derimot er det ved montering i en tynn plate eller tre, som regel ikke behov for disse tunnelelementene. Hvis det er i glass, at katteluken skal monteres, krever det dog en katteluke som er spesiallaget til montering på glass. Vær oppmerksom på hvor i huset katteluken monteres. Hvis det er et spesielt utsatt sted for vind og vær er det en god idé å kjøpe en katteluke i en mer slitesterk kvalitet, slik som aluminium. En katteluke trenger ikke bare brukes i inngangsdøren. Har du for eksempel et rom i huset hvor katten gjerne til være, men hvor du ønsker at døren skal være lukket, kan du med fordel benytte en katteluke her også. Ved hjelp av katteluken trenger du ikke hele tiden være døråpner for din katt.

Hvordan lærer jeg min katt å bruke katteluken?
Når du skal lære din katt å bruke den ny innkjøpte katteluken, skal det tålmodighet til. Det kan ta lang tid innen katten er komfortabel med katteluken. Vi anbefaler at du de første gangene hjelper katten med å finne ut hvordan katteluken fungerer. Motiver den til å benytte katteluken ved hjelp av kattegodbiter. Når katten går igjennom katteluken, belønn den da med en godbit. Katten lærer herved raskt å forbinde katteluken med noe godt og vil siden også forbinde luken med noe positivt.

Velg mellom forskjellige typer katteluker

Hos Zoopermarked.no, har vi et stort utvalg av katteluker, så du har alltid muligheten til å finne akkurat den katteluken som passer til ditt og din katts behov. Innen du velger en katteluke, skal du overveie følgende;
 
 • Hvor skal katteluken monteres?
 • Skal katteluken være 2-veis eller 4-veis?
 • Skal andre katter kunne komme inn, eller skal det kun være din egen katt som skal benytte katteluken? 
Er du i tvil om hvilken katteluke som passer best til deg og din katt, er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne frem til nettopp den katteluken som egner seg best til dine og din katts behov.

Passer katteluken til min dør?
Hos Zoopermarked.no, finner du flere forskjellige typer katteluker og dører og i flere forskjellige størrelser. Takket være alle de forskjellige størrelsene og tilhørende tilbehør, kan du finne en katteluke som passer til din dør. Du bør dog først undersøke hvilken type materiale din dør er laget av for å være sikker på at katteluken passer til døren før du skjærer hull i den. Er døren i metall, massivt tre eller plast? Kattelukene du finner hos Zoopermarked.no, passer til stort sett alle typer dører. Du kan også enkelt installere katteluker i veggen – uansett om det laget i murstein, betong eller tre hvis du ikke ønsker at katteluken skal sitte i hoveddøren eller bakdøren. 

Hvor skal jeg installere katteluken?
Det er stort sett bare fantasien som kan sette grenser for hvor man kan montere en katteluke! De fleste katteluker kan enkelt installeres i alle typer tre og mur – bare bor et hull på det ønskede stedet og sett inn katteluken. Bemerk dog at det er en fordel å tenke over hvilket vær katteluken vil bli utsatt for før den monteres. For å redusere trekk gjennom katteluken og forlenge dens levetid, er det en fordel å montere katteluken et sted hvor den ikke blir utsatt for ekstreme værforhold, og heller ligger litt i le. Hvis det er vanskelig å unngå at katteluken blir utsatt for stor slitasje, kan det lønne seg å velge en katteluke i aluminium. Katteluker i aluminium er ofte mer holdbare enn katteluker i plast. Det følger alltid med en installasjonsveiledning på alle katteluker du kjøper hos Zoopermarked.no. 

Finn katteluken som passer til din katt
Kvalitet, styrke, holdbarhet og god isolering er nøkkelord som du bør prioritere når du velger din katteluke. Det er viktig at katteluken er så stille som mulig, så katten ikke blir redd for å bruke den, og du vil heller ikke bli forstyrret av lyden når katten benytter katteluken. Bemerk at hvis du både har katter og hunder i samme vektklasse, kan de gjerne benytte samme dør. Du skal bare velge en katteluke som er stor nok til begge to. For å finne den korrekte størrelsen, skal du sammenlikne størrelsen av katten med kattelukens indre dimensjoner. Slik finner du ut om din katt er for stor til katteluken. Hvis du er i tvil om to størrelser, er det en god idè å velge den største av de, slik at du er sikker på at katteluken er stor nok til katten.
 • Kundeservice:
  Åpent hverdager 10.00 – 14.00
  Telefon: 23 96 48 88
  Email: kundeservice

  Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

  PCI Compliance

  Greit å bestille og varene kommer fort
  Greit å bestille og varene kommer fort. Men burde vært bedre pakket da tunge kolli
  18.04.2018 - Linda Håland
  Lett side å finne frem på og superrask…
  Lett side å finne frem på og superrask levering!
  20.04.2018 - Yvonne

  Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

  Er du ikke medlem kan du bli det her.