ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

SEPIOLITH KATTESAND CATSAN KATTESAND
10 L
SUGENDE KATTEGRUS
CATSAN KATTESAND
(4008429694608)  
 
NOK 73,00

Catsan er en ren og god start på livet
Viste du at de første erfaringene en kattunge har med kattebakken påvirker hele kattungens liv? Mye støvede avfall eller en ubehagelig fornemmelse på potene er like forstyrrende som en usikker plassering av bakken eller en ubehagelig lukt på kattebakken. Å gi katten et hygienisk og behagelig miljø fra starten, vil hjelpe den til å være tro mot dens natur – nemlig å være ren og pen. Samtidig hjelper det til med å forhindre problemer med kattebakken senere i livet. Derfor anbefaler vi CATSAN® Litter til kattungen din.

Mer effektivt enn annen kattesand
De unike mineralgranulatene produseres av naturlig kvartssand og fin kalk. Catsan absorberer væske som en svamp og hindrer dannelse av lukt 3 ganger så effektivt som alminnelige
sand.
Så enkelt er det: Fyll en ren og tørr kattebakke med ca. 5 cm Catsan. Fjern avføring daglig og skift kattesand regelmessig.
Hvis du har gulvvarme, bør du plassere beskyttende materiale under kattebakken.

Hvorfor er renslighet en dyd for katter?
Kattunger er født med et naturlig og sterkt instinkt for renslighet. I tillegg til instinktene kopierer de også mange ting fra morens oppførsel – de lærer alt om hvordan de skal holde seg rene. Denne sterke sansen for renslighet og hygiene er essensiell, siden katter beskytter pelsen sin mot skitt ved å slikke intenst. Katters luktesans er spesielt sensitiv og fanger opp lukt lenge før mennesker, siden de har mange flere sensoriske nerveender en mennesker.
De fleste katter elsker å bli børstet. Et par ganger i løpet av uken er nok. Langhårede katter bør bærstes hver dag, siden det hindrer at pelsen blir matt og flokete. Samtidig forebygger det at katten ikke får så mye hår i munnen når den steller seg selv. Du kan hjelpe til ved for eksempel å fjerne søvn fra øynene. De følsomme ørene renses best med vatt eller en bløt bomullsklut.
Å børste pelsen og hjelpe til med rengjøringen kan også være en god måte for deg og katten å være sammen på.
Sørg for at kattens fôrskåler er omhyggelig rene. Hvis en katt oppfatter at skålen ikke er ren nok, kan den avstå fra å spise. Skåler skal også skylles og rengjøres regelmessig med rent vann.
Når det kommer til valg av sovested, er det ikke så mye du trenger å lure på. Katter er fornøyde med et rolig og varmt sted uten trekk.

Kattebakken er et viktig sted
Kattebakker kommer i mange forskjellige former og farger, med eller uten hus. Men til syvende og sist er det katten som bestemmer hva den liker best. Den ideelle kattebakken er stor nok at katten fritt kan bevege seg rundt. For å sikre at kattunger og eldre katter kommer inn og ut av bakken, bør kantene helst ikke være høyere enn 15 cm. En kattebakke bør plasseres på et rolig sted – og så langt borte fra fôringsområdet som mulig.

Katter er lite begeistret for å dele kattebakken med andre katter. Derfor anbefales det å plassere minst 1 kattebakke per katt. Og gjerne flere. Selv om katten har adgang ut til naturen via en katteluke, er det en god idé å ha en bakke inne i huset også. Dermed kan katten selv velge – kanskje det blir regnvær eller at naboens hund kommer litt for nære.
Det er ikke nødvendigvis urinen som gir den dårlige lukten. Det er også bakterier som kommer fra luften, kattens poter eller dens avføring. Når baktierne begynner å metabolisere, lukter det ammoniakk. Og det er ikke behagelig – hverken for mennesker eller for katter, hvis luktesans er mye finere enn hos oss mennesker. Katter oppfatter lukt som vi ikke engang enser.

Valget av riktig kattesand, er minst like viktig som valget av kattebakke og dens plassering. Når du velger kattesand skal du se etter det merke som raskt og helt absorberer væsker og lukt. I tillegg bør sanden, skal sanden også være bløt på grunn av kattens følsomme poter, samt ha liten støvutvikling når du tømmer eller fyller opp kattebakken, eller når katten graver rundt i sanden. Med en lys kattesand vil du lettere oppdage endringer i kattens urin. Det kan eksempel være blod i urinen som kan være et symptom på nyre- eller urinveissykdommer. Kontakt gjerne dyrlegen hvis du er i tvil.

Kattebakken skal alltid fylles opp med tilstrekkelig mengder med sand for å hindre urinen i og nå bunnen. Dette vil medføre at våte områder irriterer katten, og med økt luktutvikling som følge av dette. Spesielt klumpete kattesand har en tendens til å ligge som et lag med betong, hvis det ikke fylles opp nok i kattebakken. Og da er det nesten umulig å fjerne klumpene.
Kattebakken rengjøres best med varmt vann og et nøytralt rengjøringsmiddel. Tørk kattabekken grundig etter rengjøring.

Kattunger lærer raskt hvordan de skal bruke kattebakken ved å se på moren og etterlikne henne. Hvis kattungen fortsatt har problemer, kan du plassere den i kattebakken med en gang den våkner, etter måltider eller når den kikker seg undrende omkring. Gjenta denne fremgangsmåten til kattungen bruker bakken av seg selv.

Kjøp Catsan online hos Zoopermarked
Hos Zoopermarked.no kan du kjøpe Catsan produkter online – hele døgnet og hele året rundt. Web-butikken er alltid åpen og frister med massevis av andre ting til kjæledyret. Kjøp online hos Zoopermarked og få Catsan levert direkte på døren. Dermed sparer du både tid og krefter. Vi leverer i løpet av ganske få dager.

Spar penger på Catsan hos Zoopermarked
Hos Zoopermarked.no finner du alltid de beste prisene på Catsan. I tillegg til å spare penger på blant annet heste- og viltfuglefôr, får du som medlem av Club Zoopermarked også opptil 8% i bonus. Videre har vi mengderabattordninger på en lang rekke andre produkter. Kjøp flere og spar mere.

Spørsmål og råd
Får du behov for veiledning vedrørende Catsan produktene, kan du alltid kontakte kundeservice på kundeservice@zoopermarked.no. Kundeservice svarer på alle forespørsler innen 24 timer på hverdager. Vi undersøker også mer enn gjerne spesifikke spørsmål hos våre leverandører.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Kjapp levering 😁
Kjapp levering 😁
22.04.2018 - Liv Gjersvold
Kort leveringstid
Kort leveringstid
24.04.2018 - Wenche Angelsen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.