ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

Hvordan skal jeg fôre valpen?
Det er spesielt viktig at valper får valpefôr – og ikke bare et hvilket som helst fôr, men et fôr som er beregnet til valpens rase, eller den størrelsen man forventer at valpen får når den blir voksen. Valper av små raser (for eks. spaniels) vokser vesentlig raskere enn valper av store raser (for eks. labrador), og trenger derfor ikke samme type fôr.
Grunnen til at det er så viktig med riktig valpefôr i vekstperioden, er at mens valpen vokser så trenger den en passe mengde energi- og næringsstoffer for å utvikles på den riktige måten. Hvis du fôrer feil, kan valpen få skader for livet.
Når du får en valp med deg hjem fra oppdretteren, vil du som oftest få med deg en fôrings anvisning og litt fôr med deg hjem. Hvis du ikke ønsker å fortsette å fôre med denne typen fôr som valpen er vant til, er det viktig at du tar deg god tid på å venne valpen til det nye fôret – for eksempel 10 dager, hvor du den første dagen gir 90 % av det tidligere fôret og 10 % av det nye fôret, dag 2 gir 80% av det tidligere fôret og 20 % av det nye også videre.
Det er også viktig at valpen får den riktige mengden med fôr. Du kan som hovedregel gå ut i fra doseringsveiledningen på posen, samtidig som du holder et øye med valpen. Følg med på valpens  fôrmengde og hvor fort valpen vokser. Hvis valpen viser tendenser til overvekt, bør du skjære ned på mengden med fôr, også hvis valpen vokser fortere enn den normale veksthastigheten for din rase, (dette gjelder spesielt for store raser) bør du redusere mengden med fôr.
Hvis en valp fra en stor rase vokser for raskt, kan den senere i livet få problemer med ledd og knokler, som for eksempel Hofteledds-dysplasi (HD) eller Osteochondrose. Hvis den får for lite fôr, vil den bli mindre enn hunder av denne rasen normalt ville ha blitt.
Det er også viktig at valper får mat 3 - 4 ganger om dagen. En valp har et stort energibehov, og trenger derfor mye fôr, men siden den samtidig har en begrenset magekapasitet vil det bli nødvendig å fôre den ofte. En valp bør fôres tre ganger om dagen, opp til 6 måneders alderen. Når den blir 6 måneder og til den er 1 år, fôres den 2 ganger om dagen. Og etter det vil det være en smakssak om du vil fôre valpen 1 eller 2 ganger daglig.
Valpefôret skal brukes til valpens knokler er ca. 90 % ferdig utviklet. Dette skjer når valpen er omkring 6-12 måneder – senere hos de store hunderasene. Det skader ikke å fôre med valpefôr litt for lenge, bare du unngår overfôring.

Hundefôr er mange ting
Det er viktig å erkjenne at hunden fra naturens side er et rovdyr når vi skal bestemme oss for hvilken type hundefôr vil ønsker å velge. Før hunden ble tam var kjøtt hundens viktigste næringskilde. Den animalske proteinkilden tilfører hunden akkurat de byggeklosser til oppbygging av kroppens celler, slik rovdyr har behov for.

Derfor er det så viktig å velge et fôr som inneholder kjøtt som første ingrediens på sammensettingslisten. Kvaliteten av ingrediensene skal være høy, hvilket også gir en høyere fordøyelighet. Jo, høyere fordøyelighet, og de riktige aminosyrer fra kjøtt, jo bedre er hundefôret. Kullhydratene i fôret sørger blant annet for å styre hundens blodsukker. På samme måten det skal tas hensyn til om fôret inneholder kjemiske konserveringsmidler og antioksidanter.
Hundefôr spiller en avgjørende rolle for hundens hud og pels.
Hvorvidt en hund har en flott blank pels og sunn hud, avhenger av om den får et godt fôr – det vil si et hundefôr som er rik på viktige næringsstoffer som protein, fettstoffer, vitaminer, mineraler (spesielt zink og kobber) og fettsyrer. Hele 30-40 prosent av hundens daglige proteininntak går til å holde pels og hud i orden. Proteiner fra råvarer som kylling, lam, fisk og egg, tilfører de viktige aminosyrene som gir pelsen en sunn struktur og funksjon.

Sunne tenner og et sunt tannkjøtt med det riktige hundefôret
Det kan være til gavn for hundens tenner og tannkjøtt å gi den en type fôr som minsker avleiringer av tannstein, både under og etter måltidene. De fleste tørrfôrproduktene sliter av belegg, mens hunden tygger. De mer avanserte typene av fôr, bidrar også med å forbygge tannstein etter måltidene siden de inneholder polyfosfater.

God fordøyelse og et godt næringsopptak
Din hunds ernæringsmessige behov er vesentlig forskjellige fra dine, og det er dens evne til å fordøye maten også. Hundens forfedre var kjøttetere, og våre dagers hunder er fortsatt genetisk bygget til å fordøye animalske proteiner og fett, snarere enn store mengder kullhydrater og grønnsaker.
Det er viktig for hundens generelle velbefinnende å gi den et hundefôr som inneholder lettfordøyelige proteiner fra kylling, lam eller fisk, men også kullhydrater, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Hunden trenger også en viss mengde og en spesiell typer fiber, for å sikre et sunt tarmsystem og en optimal fordøyelse.
Røtter er naturlig fibre som metter godt og hjelper matens passasje gjennom tarmene. Dessuten er det fibre som tarmbakteriene har lett for å nedbryte, hvilket fremmer fordøyelsesprosessen.

Slik skifter du hundefôr – skift fôr over tid
Hundens mage skal ha tid til å venne seg til det nye fôret. Sørg for å spre skifte av fôrtype over en lengre periode, hvor du gradvis blander mer og mer at det nye fôret sammen med det «gamle».

Vær oppmerksom på hundens humør
Hunden skal spise opp - og hold øye med om den er like aktiv og oppmerksom som den pleier.

Sjekk hundens avføring
Fast avføring er et klart tegn på at hunden opptar næringsstoffene i fôret, så vær oppmerksom når du lufter hunden. Hold øye med at hunden ikke besørger mer enn høyes 3-4 ganger daglig.

Vei hunden regelmessig
Vekten skal gjerne være stabil, selv om du bytter fôr. Hold øye med at hunden ikke går ned i vekt eller legger på seg. Det kan være vanskelig å vurdere, derfor er den en god ide å veie hunden regelmessig.

Hold øye med pelsen
Pelsen skal være blank og bløt. En matt pels kan være et tegn på at hunden får for lite vitaminer og mineraler.

 

 

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

kjapp levering ☺️
kjapp levering ☺️ Har handlet her flere ganger
23.04.2018 - Kristin Mong
Kort leveringstid
Kort leveringstid
24.04.2018 - Wenche Angelsen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.