ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

Hva inneholder Feliway®?
Når katter føler seg i trygge i omgivelser, markerer de ansiktsferomoner ved å gni kinnet mot gjenstander rundt omkring, som for eksempel på dørkarmer og møbler. Utrygge katter gnir ikke kinnene for å markere feromoner. Ansiktsferomoner er signalstoffer som er lik for alle katter og som brukes til innbyrdes kommunikasjon om velvære og trygghet.
Feliway® er en syntetisk produsert kopi av kattens naturlige kinnferomon og brukes til å roe ned en stresset katt. Feliway® som påføres omgivelsene i høyde med katten, er med til å gi katten en fornemmelse av trygghet. Bruk av Feliway® kan også anbefales forebyggende i situasjoner med mange stressfaktorer som for eksempel ved flytting til et nytt sted.

Feliway® Produkter
Hos Zoopermarked.no selger vi Feliway® både som spray og som diffusor. Diffusoren selges som et start-kit til 30 dagers bruk. Vi selger også en refill til den runde Feliway® Diffusoren. Denne refillen inneholder også Feliway® til 30 dagers bruk. Selve diffusoren skal byttes etter seks måneders bruk.

Feliway® Spray brukes på ting og overflater og sprayes på et kvarter før katten introduseres for stedet. Det må aldri sprayes direkte på katten. Flasken ristes før bruk, holdes loddrett og sprayes på med 10 cm avstand. Avhengig av hvilken type overflate, pumpes det 2-8 ganger. Lad deretter alkoholdelen fordampe i 15 minutter før du gir katten tilgang.

Feliway® diffusor er en langvarig løsning som brukes i stikkontakten. Diffusoren er velegnet til et hjem med flere katter og er anvendbar i mange situasjoner som kan være stressende for katten. Den kan også brukes som supplement til sprayen. Diffusoren dekker et område på 50-70m2. Feliway® Diffusoren plasseres i det rommet hvor katten oppholder seg mest og settes i en stikkontakt med minimum 50 cm fritt rom til alle sider og uten møbler over eller foran.
Lokket skrus av flasken og skrus på diffusoren. Stikket på diffusoren vris så flasken sitter under diffusoren når den sitter i stikkontakten. Stikkontakten må være på døgnet rundt. Etter de første 24 timene har Feliway® Diffusor full effekt.

Skap trygghet med Feliway®
Forstyrrelser i kattens nærmiljø kan gjøre katten urolig og stresset. En stresset og utrygg katt kan reagere ved for eksempel å klore og markere med urin på møblene. Alminnelige kjente stressfaktorer som kan påvirke kattens atferd er høye lyder, gjester, fiendtlige katter, en ny katt i hjemmet, besøk hos dyrlegen, reiser i transportkasse, opphold på et kattepensjonat, ommøblering og flytting til ny bolig.
Det kan også være basale behov som ikke blir tilstrekkelig dekket i forhold til mat, vann, kloretre, kattebakke eller varme. I alle typer stressituasjoner gjelder det å løse problemer og skape trygghet for den utrygge katten. Suppler gjerne løsningen med å bruke Feliway®.
Gi katten et fredelig og rolig sted hvor den kan trekke seg tilbake, og hvor du sprayer med Feliway®. Det skal være et sted hvor den kan føle seg trygg og være på trygg avstand fra ytre stressfaktorer. Finn et sted til katten, hvor den kan gjenvinne kontrollen over sin egen situasjon.

Feliway® kan forebygge kattens uønskede atferd
Uønsket atferd hos katter er typisk for kloringen og urinmarkeringen på møblene. Stress og utrygghet kan føre til uønsket atferd hos katter. Det er normalt for katten å klore for blant annet å kvesse klør, men kloringen kan også være stressrelatert, hvis katten klorer på flere forskjellige møbler og i nærheten av dører og vinduer.
Det er helt normalt, for alle katter å markere med urin på deres utendørs territorium. Begynner en utekatt å markere innendørs, kan det være en stressrelatert atferd, men det kan også være tegn på problemer med urinveiene. Dyrlegen bør konsulteres for å utelukke eventuell sykdom. Du kan også hjelpe katten å komme tilbake i normal balanse med Feliway®.
Det er viktig å finne årsaken til kattens stressrelaterte atferd for å kunne løse problemet. Feliway® løser ikke alene årsaken til problemet, men kan bidra til å forbedre kattens miljø og gi den en større fornemmelse av trygghet.

Hvordan unngår du innendørs markering av urin?
For å få katten til å slappe av og slutte å markere på vegger og møbler, kan du spraye Feliway® en gang om dagen på de stedene den har markert. Før behandling med Feliway®, på de innendørs markerte stedene, er det nødvendig å rengjøre dem med en mild såpeblanding, uten sterk lukt. Sterke lukter kan aktivere kattens lyst til å markere.
La de stedene du har rengjort, tørke ordentlig før du bruker Feliway®. Man kan også spraye med Feliway® andre steder, hvor det kan tenkes at katten kunne finne på å markere. Hvis du ser at katten begynner å stryke kinnet mot de stedene du har sprayet og hvor den tidligere har markert med urin, kan du slutte å spraye på de stedene.

Hvordan unngår du uønsket kloring på møbler?
Katter skal alltid ha adgang til et stabilt kloretre eller et alternativt sted, hvor de kan få tilfredsstilt deres naturlige behov for å klore, kvesse klør og markere med potene. Man må gjerne forsøke å hjelpe til med uønsket og stressrelatert kloring på møbler og vegger. Årsaken til den uønskede kloringen skal finnes og problemet løses.
I mellomtiden kan man berolige og hjelpe katter med Feliway®.
Alarmferomonene på de uønskede klorestedene skal vaskes med en mild såpeblanding og tørke før man sprayer dem med Feliway®. Man skal spraye stedene med seks pumpetrykk Feliway® daglig, inntil katten slutter å klore på disse stedene og kanskje gnir kinnet mot dem i stedet for.

Andre tegn på stressrelatert atferd
Stressrelatert atferd hos katten kan skyldes sykdom og dyrlegen bør kontaktes, for å utelukke om katten er syk. Hvis kattens unormale atferd er betinget av problemer i nærmiljøet, kan du forsøke å finne og løse problemet. For å hjelpe katten til å finne igjen balansen, er det en god ide å bruke Feliway®, slik at katten kan komme tilbake til et normalt liv og i trygge omgivelser.
Alle katter liker å gjemme seg innimellom, samt ha flere høye hvileplasser. Men, hvis katten gjemmer seg unaturlig mye og virker redd og utrygg, er det tegn på et problem som du skal ta deg av. Benytt også Feliway® til å roe katten.
Katter bruker 25 % av livet på å stelle seg ved å slikke pelsen ren. Overdrevent stell er tegn på et problem, som kan være stressrelatert eller som kan skyldes sykdom. Overdrevent stell kan vise seg som bare flekker i pelsen. I dette tilfelle kan Feliway® også bidra som en beroligende effekt.
Hvis katten har nedsatt matlyst, kan dette skyldes sykdom. Flere sykdommer gir nedsatt appetitt, men den nedsatte appetitten kan også være stressbetinget, og av årsaker som du kan hjelpe den med. Under alle omstendigheter kan du gi katten mer omsorg og supplere med Feliway®.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Fornøyd bruker
Kan per dagsdato bare anbefale og handle hos Zoomarked.no veldig rask levering.
22.04.2018 - Urs Johann
Hurra for Zoopermarked!
Jeg kjøper mengder av hundefôr til våre 4 x Engelsk settere. Veldig gode priser, superrask levering (levert til døren!) og veldig enkelt med nettløsning. Hurra for Zoopermarked!!
24.04.2018 - Irene Andersen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.