ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Fugler som kjæledyr
Fugler er fra naturens side meget sosiale dyr, og fugler i fangenskap, som has som kjæledyr, er ofte veldig sosialt anlagt. Du kan derfor med masse tålmodighet raskt gjøre fuglen meget tillitsfull. Selv om du gjør ditt beste og er flink til å aktivisere og sosialisere din fugl, kan et menneske aldri helt erstatte en artsfelle. Fuglen vil derfor trives best i selskap med artsfeller. Fortsetter du å være tålmodig med å snakke og aktivisere fuglene, vil de ikke miste tilliten eller ønske om menneskelig kontakt, selv om du har flere fugler.  

Bredt utvalg av fuglesand, sandpapir og mineralstein
Fuglesand inneholder essensielle kalkstoffer som sikrer din fugl en god fordøyelse og et sunt stoffskifte. I tillegg til fuglesand, har vi også et utvalg av sandpapir i forskjellige kvaliteter, som enkelt kan legges i bunnen av fugleburet. Sandpapir gjør rengjøringen av fugleburet langt enklere, samtidig som det sliper fuglens negler. I tillegg har vi også et stort utvalg av forskjellige mineralstein som hjelper din fugl med å bygge opp et sterkt skjellet og danne en glansfull fjærdrakt. Mange problemer med fjærdrakten kan skyldes, enten feil fôring eller mangel på viktige vitaminer. Mangel på viktige vitaminer kommer til uttrykk ved skader på fuglens indre organer og endringer i fjærdrakten og huden. Det kan være stor forskjell på hvor mange fjærskift fuglen har i løpet av året. Fjærskift varierer i forhold til hvilken fugleart det er, og det er ikke unormalt at noen arter har opp til flere fjærskift i året. De fleste fugler skifter fjær etter ynglesesongen. De store papegøyene, som araen, kan det ta opp til to år innen de har skiftet hele fjærdrakten. Undulater har som regel opp til tre fjærskift i løpet av et år. Derfor er det viktig at dine fugler tilbys ekstra vitaminer i fellingsperioden.
Hos Zoopermarked.no finner du alltid et bredt utvalg av de viktigste vitaminene og tilbehør til fugler. Vi har vitaminer på et fornuftig prisnivå og kvaliteten er naturligvis helt topp. Kikk nærmere på denne siden og se vårt brede utvalg av vitaminer og mineraler til fugler. Vi har garantert også vitaminer og mineraler som dekker dine fuglers behov.  

Mineralstein til fuglen
Ute i naturen spiser fuglene en meget variert kost, i motsetning til fugler i fangenskap. Akkurat som vitaminer, er mineraler livsnødvendige for din fugl. Derfor er det en god idè å supplere fuglens kost med forskjellige vitamin- og mineraltilskudd. På den måten kan du sikre din fugl et langt fugleliv. For eksempel er kalk nødvendig for å bygge opp og for å vedlikeholde fuglens knokler. Ynglende fugler og fugleunger har behov for ekstra kalk. I tillegg til kalk, er det også en god idè å gi din fugl kobber, ettersom kobber er med til å gi din fugl en sunn hud og en flott fjærdrakt. I tillegg trenger din fugl svovel i forbindelse med for eksempel fertilitet og kvaliteten på fjærene. Hos Zoopermarked.no vet vi hvor viktig mineraler er. Derfor har vi alltid et bredt utvalg av mineraler til fugler. Når du supplerer fuglens fôr med mineraler, styrker du både dens tarmflora, hud, fjær, nebb og klør.  

Sepiaskaller fra Vitakraft
Sepiaskaller er kort sagt blekksprutens skjellet. Skallet er utrolig hardt på den ene siden og bløtt på den andre. Sepiaskaller er meget velegnet til fugler, siden de inneholder både kalsium, salt og jod. Sepiaskaller passer godt til et fuglebur, spesielt når du har ynglende fugler og fugleunger som trenger litt ekstra kalk.  

Grit skaller fra Vitakraft
Grit skaller er muslingskall som du med fordel kan gi til din fugl for å lette fordøyelsen. Ved hjelp av grit skaller får fuglen noen hardt å male frøene ned med.

Hygiene

Du vil i løpet av dagen kunne observere at dine fugler bruker mye av deres våkentid på å pleie fjærdrakten sin. Du vil også oppleve, at flere arter ynder å bade jevnlig. De fleste fugler har ikke behov for vår hjelp til å holde fjærdrakten deres flott og skinnende. Vil du dog, likevel gjøre litt ekstra for fuglen i forbindelse med pleie av denne, kan du tilby fuglen for eksempel slipestein eller tykke / kraftige naturgreiner, som den kan bruke i forbindelse med sliping av nebbet. Nebbpleie, er en viktig del av fuglens daglige pleie og fuglen bør derfor ha adgang til enten slipestein eller greiner. Mineralstein kan også benyttes som en del av nebbpleien, siden fuglen ved å bruke disse får slipt nebbet og opptar viktige mineraler og kalk. I tillegg til pleie av nebbet, har fugler også behov for å pleie klørne. Til dette kan en kraftig naturgrein være en fordel i fuglens bur. Ved å sitte på greinene, sliper fuglen klørne sine på en normal og naturlig måte. Det er dog ikke alltid at fuglen kan nøyes med forskjellige naturgreiner til å holde klørne vedlike. Her kan det bli nødvendig av få klørne klippet. Hvis du ikke har gjort dette før, anbefaler vi at du enten får din dyrlege, dyrehandler eller oppdretter til å vise deg hvordan dette gjøres.  

Rengjøring av fugleburet
Det er viktig at fuglens bur allitd er rent og pent. Vi anbefaler derfor at man som et minimum rengjør fuglens bur en til to ganger i uken. Naturligvis avhenger rengjøringen av hvor mange fugler som bor i huset, størrelsen og alder. Vi anbefaler at bunnen blir vasket med varmt vann, så eventuelle fugleklatter blir fjernet helt. På samme måte bør fuglens sittepinner og leketøy, tørkes grundig av, med en stiv børste eller en fuktig klut. Fôrskåler og vannautomater, bør rengjøres daglig, og kan med fordel rengjøres med varmt vann. Vi anbefaler at du en gang i måneden rengjør hele buret – det vil si, at du i tillegg til burets bunn og fuglens leketøy med mer, også rengjør sprinklene. Buret rengjøres i varmt vann. Husk at du holder deg langt unna sterke rengjøringsmidler, da dette kan skade fuglen, hvis den etterfølgende slikker på sprinklene eller leketøyet.  

Du finner alt hos Zoopermarked
Hos Zoopermarked.no tilbyr vi et bredt utvalg av både fin og grov fuglesand, sandpapir og mineralstein. Vi tilbyr pleiemidler til de aller fleste fugler. Våre produkter er alltid i fineste og beste kvalitet og til priser hvor alle kan være med. Hos oss finner du enkelt og raskt både pleiemidler, vitaminer og mineraler til dine fugler.      

 

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering, fikk det jeg bestilte.
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
24.04.2018 - Rune Hukkelås
Best price online:-)
Best price online:-)
22.04.2018 - Marcin Wolanski

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.