ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Tilbehør             
Hos oss finner du blant annet akvarienett, termometre, algefjernere, yngelbokser, nano-tilbehør, lim, silikon, akvarieunderlag, fôrklips, akvarieslanger og korall lim.
Så, enten du bare skal gjøre rent ditt akvarie eller bygge det ut, bør du ta en kikk på denne siden.  

Akvarieslanger

Hos Zoopermarked.no finner du et utvalg av akvarieslanger i flere forskjellige størrelser. Vi selger akvarieslanger i metervis, hvilket betyr at du kan få akkurat den lengen slange som du trenger. Akvarieslangen kan benyttes til for eksempel akvariepumpen, og kan enkelt skjules i enten akvariet eller i akvarieskapet. Akvarieslangen leveres i en diskret grønn farge som matcher de grønne plantene i akvariet og kan enkelt skjules bak plantene.
Vi tilbyr også luftslanger til luftpumper. Luftslanger selges også i metervis og igjen er det enkelt og raskt å bestille den ønskede lengden. Skulle du være i tvil omkring valg av akvarieslanger, er du naturligvis velkommen til å kontakte vår kundeservice for gode råd og veiledning.  

Akvarieunderlag

Når du setter opp akvariet ditt, er det viktig at det står helt i vater før det fylles opp med bunnlag, dekorasjon og vann. Og grunnen til dette er at hvis akvariet står skjevt, kan glasset gi seg eller det kan risikere å revne/sprekke. Vi anbefaler derfor at du legger et akvarieunderlag / akvariematte under akvariet.  
Dette underlaget er med til å stabilisere akvariet, slik at det ikke sklir på akvariebordet. På samme måte er akvariematten / akvarieunderlaget med til å skåne akvariebordet, hvis det skulle renne vann over kanten av akvariet, mens du for eksempel gjør rent. Akvariematten / akvarieunderlaget er også med til å skåne akvariebordet, slik at man unngår riper eller trykkmerker når akvariet står oppå det.          

Plantesaks

For å oppnå et veltrimmet og flott utseende i planteakvariet, krever det at plantene jevnlig trimmes og klippes. Ved å trimme å klippe plantene med jevne mellomrom, oppnår du flotte og store planter. For eksempel blir små bunnplanter enda tettere hvis du klipper de, og du får et tettere bunndekke i akvariet. Trimmer du stilkplantene, oppnår du en tettere og mer buskete plante.  
Vi anbefaler at du bruker en plantesaks til å trimme plantene dine med. Med en plantesaks gjør du jobben enklere for deg selv, da denne typen saks er utviklet spesielt til formålet. Vi kan anbefale plantesaksen fra Tropica. En av fordelene ved nettopp denne plantesaksen er at den har en S-form. S-formen gjør det enkelt å trimme, selv i små akvarier. Og så er saksen laget i børstet rustfritt stål og er derfor av god kvalitet.  

Siphon starter – Gjør akvarie «støvsugingen» enklere

Akvariet krever jevnlig vedlikehold og en del av dette vedlikeholdet er å skifte vann i akvariet, tilsvarende ca 1/3 del av vannet. For å kunne «støvsuge» akvariebunnen med akvariestøvsugeren, skal det skapes et undertrykk i denne, slik at den kan suge. Det er ikke alltid like gøy og skulle lage dette undertrykket selv – ved å bruke egen munn. Vi anbefaler derfor at du skaffer deg en Siphon-starter. Dette produktet er enkelt å koble til slangen på akvariestøvsugeren. Når Siphon-starteren er koblet til, er det raskt og enkelt å skape undertrykk og du kan herved støvsuge akvariebunnen.  

Akvariesilikon i sort og klar

Akvariesilikon kan blant annet brukes til å forsegle og tette akvarieskapet innvendig. Hos Zoopermarked.no finner du den populære akvariesilikonen i både en klar og en sort farge. Så du finner alltid den silikonen som matcher fargen på ditt akvarium og akvarieskap.  

Det populære poster fix limet

Skal du sette på en posterbakgrunn i akvariet ditt, så finner du limet her. Det er ikke det samme hva slags lim du bruker når du skal sette på bakgrunnen. Mange lim inneholder for eksempel stoffer som er skadelige for akvariefisk og planter og bør derfor ikke brukes i akvariet!  
Disse stoffene kan i verste fall slå i hjel alt liv i akvariet. Vi anbefaler derfor at du alltid bare bruker posterlim som er utviklet til akvariebruk.
Hos Zoopermarked.no finner du posterlim spesielt laget til å sette opp akvariebakgrunner med mer i akvariet. Limet inneholder ingen skadelige stoffer og er enkelt å jobbe med.  
Ved oppsetting av en posterbakgrunn, skal du bare påføre limet bak på midten av posteren. Deretter settes posteren på det ønskede sted i akvariet og limet fordeles, samt fjerner alle luftbobler ved å glatte ut bakgrunnen på glasset. Du kan for eksempel bruke et kredittkort eller liknende. Det er enkelt og raskt. Limet skal bare tørke helt før du fyller akvariet med vann.    

Plantetang / Plantepinsett

Det kan være litt av en utfordring å plante om planter i et fra før etablert akvarium, spesielt hvis det er snakk om et mindre akvarium, hvor det er litt trangt om plassen. Her kan det være en fordel å bruke en plantepinsett eller plantetang. Med dette akvarieredskapet kan du enkelt plante nye planter i akvariet, siden formen på pinsetten er med til å gjøre plantingen enklere. Plantepinsetten / plantetangen er effektiv til både bunndekkende planter og til større bakgrunnsplanter. Plantetangen kan også brukes til å fjerne døde planteblader og liknende med, i akvariet.

Korall lim

Har du et saltvannsakvarium og skal dekorere fast noen koraller eller annen type dekorasjon i akvariet, kan vi anbefale deg å bruke korall lim til å feste eventuelle dekorasjoner o.l. med. Korall lim er spesielt utviklet til bruk i akvarier og har derfor en spesiell sammensetting som gjør at limet holder til bruk i saltvann. Limet er ekstra holdbart og enkelt å jobbe med. Du smører bare lite grann lim på korallen eller dekorasjonen og deretter fester du dekorasjonen på det ønskede stedet i akvariet – enkelt og raskt.  

Digital «timer»

Lyset i akvariet skal tennes og slukkes daglig, og det kan til tider være litt irriterende at man hver dag skal huske på dette i en ellers så travel hverdag. Løsningen kan i stedet for være å koble til en «tenn / slukk klokke». Hos oss finner du en digital «timer», som kan brukes både til akvariet og terrariet. «Timeren» kan stilles inn i flere funksjoner og er enkel og lett å stille inn. Du skal bare følge bruksanvisningen som følger med «timeren».  

Vi gir deg gjerne råd og veiledning om akvarieutstyr

Vi har etterhvert mange års erfaring innenfor akvarier, akvarieutstyr og akvarietilbehør og deler gjerne denne erfaringen med deg.
Kjøp akvarieutstyr og akvarietilbehør billig hos oss.

Yngelbokser i plast og nett 
Hos Zoopermarked.no har vi et velassortert utvalg av yngelbokser i plast og nett som er særdeles velegnet til fisk som for eksempel guppyer, platyer, mollyer eller liknende for å unngå at ungene blir spist av moren eller av andre fisk i akvariet. Ungene bør bli i yngelboksen inntil de er så store at andre fisk ikke ønsker å spise de.
Yngelbokser i plast, plasseres i vannet og holder seg selv oppe ved hjelp av luftlommer i siden, mens yngelbokser i nett henger på kanten av akvariet, slik at strømningen er som den skal være. Vi har også et utvalg av oppbevaringskasser som er velegnet til fisk som trenger å være i karantene på grunn av diverse sykdommer, slik at du unngår å smitte de øvrige fiskene i akvariet. Du kan for eksempel prøve yngelboksen fra Trixie. Denne yngelboksen kan du bruke til fødende fisk og til oppdrett av eggleggende fisk. Yngelbokser har riller i sidene, hvilket er med til å gi en god vannsirkulasjon i fødekassen. Det følger med uttakbare skillevegger, slik at fødekassen enkelt og raskt kan inndeles i flere fom, hvis det er behov for det. I tilleg til å benytte yngelboksen som en yngelboks, kan den også benyttes til introduksjon av nye fisk til akvariet. Ved å putte fiskene i en yngelboks, før den slippes ut i akvariet, kan de nye fiskene tilpasse seg akvariet uten risiko for å bli jaget av de øvige fiskene.   

Oppdrett av fisk
 
For veldig mange akvarister er guppyen den første fisken man førsøker å oppdrette. Dette skyldes at denne yndede selskapsfisken er forholdsvis ynglevennlig og begynner raskt selv å yngle i akvariet. Det vanskeligste ved å oppdrette guppyer, er å unngå at foreldrene eller de andre fiskene i akvariet eter de nyfødte ungene.           
Det er forholdsvis enkelt å få guppyen i parringslek, og fra parringen går det mellom fire til seks uker før hunnen føder. Hunnen føder levende unger og kan få fra 20 til 100 unger per gang. Størrelsen på kullet henger sammen med hvor stor hunnen er. Det er enkelt å se på en gypphunn om hun er drektig eller ikke. Når hunnen er drektig, kan man tydelig se at den er meget rund rundt buken. Guppyer kan oppdrettes på mange måter, og noen er mer seriøse enn andre. Den enkleste, men ikke så effektive måten, er å la gyppyene klare det selv. Det eneste du skal gjøre er å tilby guppyene et stort og tett bevokst akvarium. Vi anbefaler at du tilbyr guppyene planter med tette blader, slik at ungene kan gjemme seg i disse etter at de er født.   
Ønsker du seriøs oppdrett av guppyer, anbefales det at du ikke har andre fisk sammen med guppyene i akvariet. Ønsker du derimot ikke et seriøst oppdrett, men synes at unger i akvariet kunne være morsomt, kan du fint ha andre selskapsfisk sammen guppyene dine. Dog skal du regne med at en del av ungene vil gå tapt, hvis du har flere fiskearter sammen. Spesielt barber fisk og tetra fisk har en forkjærlighet for guppyunger og er raske nok til å fange dem de første tre ukene. 
Ønsker du fortsatt å ha et selskapsakvarium, samtidig som du oppdretter unger, kan det anbefales å ha et separat oppdrettsakvarium, samt benyttte en yngelboks. Når det benyttes et oppdrettsakvarium og yngelboks, er det viktig å holde et godt øye med den drektige hunnen og først flytte henne når fødselen er i gang. Herved unngår du at hun stresser for mye. Når ungene er født kan de enkelt forsvinne ut av yngelboksen og over i oppdrettsakvariet innen moren når å spise dem. 
Vi anbefaler at ungene blir i oppdrettsakvariet inntil de er store nok til at de andre fiskene i selskapsakvariet ikke kan spise dem lenger. Det går som regel sirka to til tre uker før ungene er store nok. Guppyhunnen flyttes naturligvis tilbake til selskapsakvariet igjen etter at fødselen er overstått. 
Vannet i oppdrettsakvariet og i yngelboksen bør være det samme som vannet i selskapsakvariet, ellers risikerer du å stresse hunnen ved flyttingen frem og tilbake. Ungene behøver ikke fôr de første par dagene, men bør heretter fôres med fôr utviklet til små fiskeunger. Ungene kan naturligvis også fôres med det samme fôret som de voksne fiskene får, men husk da at du smuldrer det, slik at det blir enklere for de små fiskungene å gape over. Du kan i løpet av to til tre måneder kunne avsløre hvilken kjønn ungene har. 
Har du et ønske om et mer seriøst oppdrett, hvor du etterstreper farger, bør du sortere ungene etter kjønn, så snart du ser forskjell på de. I tillegg til guppyen er sverddragen, mollyen og platyen også en yndet oppdrettsfisk, da disse artene akkurat som guppyen, føder levede unger. Dog, er det ikke kun de levende fødende fiskeartene du med fordel kan oppdrette, men også de fiskeartene som legger egg.  
Akkurat som ved guppyen kan du med fordel benytte et separat oppdrettsakvarie når du oppdretter fiskene. Bygg en rist som ligger sirka 2 cm over bunnen på akvarie og flytt en hun og en han over i oppdrettsakvariet - og er hunnen klar, vil hun gyte. Er hun ikke klar, kan du med fordel skille parret et par dager og forsøke å sette dem sammen igjen. 
Når hunnen har gytet, fjernes både hunnen og hannen igjen. Når du forsøker å oppdrette dine egne fisk, er det viktig at du er nøye med å gi ungene de beste forholdene under oppveksten. Dette betyr, at det akkurat som ved alminnelig akvariehold, er viktig å skifte vannet jevnlig, holde øye med vannverdiene, og holde lyset og varmen optimal for den ønskede fiskearten. 
Når ungene er født, anbefaler vi at de fôres med et variert fôr og gjerne levende fôr. Herved oppnår du å få sterke og fargestrålende fisk som et resultat av ditt fiskeoppdrett.   

Få ditt akvarieutstyr levert direkte på døren
 
Du har raskt og enkelt bestille det ønskede akvarieutstyret på Zoopermarked.no, så leverer vi det direkte på døren.   
Er du i tvil rundt valg av yngelbokser eller annet akvarieutstyr, er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for gode råd og veiledning. Vi sitter alltid klare med med råd og veiledning til hva slags akvarieutstyr og tilbehør du trenger til akkurat ditt akvarium

Og husk; Vi har prismatch! Så finner du et av våre produkter billigere hos en av våre konkurrenter, matcher vi naturligvis prisen.      

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Kjapp levering 😁
Kjapp levering 😁
22.04.2018 - Liv Gjersvold
Lett side å finne frem på og superrask…
Lett side å finne frem på og superrask levering!
20.04.2018 - Yvonne

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.