ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Pelspleiemidler til din gnager
Gnagere trenger pelspleie! Hopper du over pelspleien, blir gnagerens pels fylt med floker allerede etter et par dager og da er det som regel kun en ting å gjøre: Å klippe av flokene. Som hovedregel sier man også at gnagere skal bade cirka en gang om måneden, hvis du vil unngå at gnagerens pels blir fettet, skitten og vanskelig å holde ren og fri for floker.  

Klipping av negler

Da mange gnagere går på bløtt bunnunderlag i buret, blir ikke neglene deres slitt på samme måte som de ville har gjort ute i det fri. Derfor er det en god idé at du daglig sjekker neglene på gnageren din. Hvis neglene er for lange, bør de klippes.
Hos Zoopermarked.no kan du enkelt og raskt finne produkter til neglklippingen.
For å gjøre neglklippingen så enkelt som mulig og så stressfri som mulig for gnageren, er det en god idè å venne gnageren til berøring av potene. Du kan i denne seansen med fordel benytte deg av godbiter som en positiv forsterkning under treningen. Når gnageren føler seg helt trygg på at du tar på potene, kan det være en fordel at en annen person holder gnageren under neglklippingen.
Vi anbefaler at du benytter en saks som er spesielt beregnet til gnagere. Sett gnageren på fanget og ta forsiktig tak i poten. Man kan spre klørne ved å trykke forsiktig på poten. Den andre hånden bruker du da til å klippe med. Det anbefales at du klipper 1-2 millimeter fra blodåren. Dette punktet er lettest å se på gnagere med lyse negler.
Skulle uhellet være ute at man kommer til å klippe for tett på blodåren, kan blødningen stoppes ved hjelp av klip-stop. Da blødningen fra en negl kan vare en stund, samt at det kan være vanskelig å holde gnageren i ro mens den blør, anbefaler vi at man alltid har klip-stop liggende i huset. Klip-stop påføres med en vattpinne som heretter holdes på den neglen som du har klippet for tett innpå blodåren. Blødningen vil så stoppe etter bare noen få sekunder. Selv om det er ikke nærvevev i det stykke av neglen som klippes av, kan man likevel oppleve at gnageren glager og ynker seg høyt under neglklippingen likevel.
Vi anbefaler derfor at man gjør neglklippingen til en koselig og positiv opplevelse for gnageren. Dette kan gjøres med godbiter etter at dere ferdige med klippingen som en positiv forsterkning.  

Flokete pels?
Har du en gnager med lang pels? Ja, da opplever du kanskje fra tid til annen at pelsen har filtrert seg, blitt flokete. Selv om du daglig er flink til å børste gnageren din, kan man likevel oppleve at pelsen ikke alltid er like pen og glatt. Med Tangle-fix og en god filterkniv, kommer man langt når pelsen skal gres ut. Tangle-fix hjelper til med, på en skånsom måte å fjerne floker fra pelsen, slik at mest mulig av pelsen beholdes. Etter bruk av Tangle-fix, kan pelsen enkelt gres ut og vil fremstå glansfull og smidig. Man kan også bruke en filterkniv til å gre ut flokene med. Filterkniven gres gjennom pelsen som en børste. Er det veldig store floker, bør du holde igjen ved hårrøttene, for ikke å påføre gnageren smerte når du fjerner flokene. Er det snakk om veldig store floker, kan disse flokene med fordel klippes av i stedet for. Har gnageren mange og uoverkommelige floker i pelsen, anbefaler vi at du søker profesjonell hjelp til fjerningen.
Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av produkter som kan hjelpe deg med å gre ut flokete pels, akkurat som du finner produkter som gjør det enklere å holde pelsen fin og smidig.  

Gnagersjampo
Er gnageren din blitt skitten og trenger et bad, så anbefaler vi at du kun benytter en sjampo som er laget spesielt til gnagere. Det frarådes på det sterkeste å benytte sjampo som er beregnet på mennesker, da gnageren har en annen ph-verdi i huden. Så ved å bruke et feil produkt, kan du risikere at gnageren din får eksem.
Hos Zoopermarked.no, anbefaler vi at du kun vasker din gnager, hvis det er absolutt nødvendig. I de aller fleste tilfeller kan gnageren selv holde seg ren. De fleste gnagere er ikke så begeistret for å bade, så for å unngå at gnageren blir stresset og at dere begge får en dårlig opplevelse, vil vi anbefale at du bader den på følgende måte: Ta en passende størrelse balje og fyll den med vann, slik at vannet har en høyde som passer til gnageren. Husk at gnageren ikke er designet til å svømme.
Gnageren skal kunne stå stabilt på bunnen av baljen, ellers risikerer du at gnageren får panikk. Baljen fylles med lunkent / varmt vann. Husk at vannet ikke må være for varmt. Sett gnageren i baljen og maser forsiktig sjampoen inn i pelsen. La sjampoen virke ett par minutter og skyll deretter sjampoen ut av gnagerens pels. Det en lurt at du allerede har et håndkle klart før du putter gnageren i baljen. Herved unngår du ytterligere stress ved at du plutselig skal begynne å finne et håndkle med den ene hånden, samtidig som du skal holde en mindre fornøyd gnager i den andre. Tørk forsiktig gnageren tørr med håndkle.
Etterpå plasserer du gnageren i et rom som er varmt og uten trekk. Vent med ta ut gnageren fra rommet, til den er helt tørr. Pelsen skal være tørr helt inn til huden. Er gnageren fortsatt våt når du tar den ut av rommet, kan du risikere at det blir forkjølet. Du kan også helle sjampoen direkte i vannet og mikse dette sammen, innen du setter gnageren opp i baljen. Maser forsiktig blandingen inn i gnagerens pels og skyll deretter pelsen grundig. Det er viktig at du får skylt ut all sjampoen av pelsen.  
Gnagere er ikke spesielt glad i vann og du kan regne med at hvis du vasker din gnager, at den vil kjempe i mot. Prøv deg frem med hvilken bademetode som passer best til ditt og din gnagers temperament. Hos Zoopermarked.no finner du sjampo til gnagere som er spesielt utviklet til gnagerens følsomme hud og pels.  

Gnagerbørster, kammer og karder
Med mindre du er den heldige eier av en langhåret gnager, trenger de fleste gnagere ikke å få børstet pelsen. Noen gnagere feller dog en del i visse perioder, og skal du på utstilling med gnageren, kan det dog være en fordel å børste pelsen først.
Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av børster, kammer og karder. Vi anbefaler at du bruker en børste, kam eller karde, som er laget spesielt til gnagere - herved oppnår du det beste resultatet. Karden er god til å fjerne unnerullen, mens børsten og kammen er gode til fjerne de ytterste løshårene.
Selv om de fleste gnagere er gode til å vedlikeholde pelsen sin på egen hånd, kan dog en daglig børstetur være en god måte å styrke forholdet til gnageren din på. Gjennom en daglig børstetur kan du også raskere oppdage om gnageren skulle ha sår eller andre skader. Det vil derfor aldrig være en dårlig idè å børste gnageren sin daglig.  

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering, fikk det jeg bestilte.
Rask levering, fikk det jeg bestilte.
24.04.2018 - Rune Hukkelås
Best price online:-)
Best price online:-)
22.04.2018 - Marcin Wolanski

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.