ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Redekasse og redematerialer til undulater
Undulatens redekasse bør ikke være for stor da en for stor redekasse kan få undulaten til å føle seg utrygg. Det bør alltid være en sittepinne ved inngangshullet, hvor undulaten har plass nok til å kunne sitte og fôre enten sin mage eller ungene sine.  
Hos Zoopermarked.no finner du et utvalg av redekasser til undulater. I redekassen er det en liten fordypning, som hindrer eggene i å trille rundt i redekassen. Våre redekasser kan enkelt åpnes i toppen ved hjelp av et lite lokk, slik at du kan følge med på utviklingen i redekassen. I tillegg gjør denne åpningsmetoden det enklere å rengjøre redekassen.  
Undulater liker spon som redemateriale, men ovnstørket bøkeflis blandet med spon, kan med fordel også benyttes. Det er ikke unormalt at undulater kan finne på å tømme redekassen for redemateriale. Prøv da å tilby dem en annen type redemateriale i stedet for.  
Ønsker du å bruke flis som redemateriale, skal du være oppmerksom på at flisen alltid skal være varmebehandlet eller ovnstørket. Har man engelske undulater, som er litt større enn den normale undulaten, kan man med fordel benytte en redekasse som er beregnet til dvergpapegøyer.  
Redekassen bør alltid være tørr og må aldri bli fuktig. Normalt er det ikke nødvendig å rense redekassen mens ungene vokser opp, siden undulater normalt oppfostrer deres unger i et rede som ikke renses. Dessverre kan man likevel bli utsatt for at en rensing av redekassen blir nødvendig.  
Dette kan skje hvis for eksempel redekassen blir utsatt for fukt. Du trenger dog ikke være bekymret, hvis du skal rense redekassen, samtidig som det er unger i kassen. Du fjerner bare forsiktig det skitne redemateriale og eventuelt rengjør ungenes føtter hvis disse er skitne. Heretter legger du nytt redemateriale ned i kassen og holder et lite øye med at denne forblir tørr og frisk de neste dagene.  
En fuktig redekasse kan være tegn på at det er et dårlig klima i kassen eller at det fôres feil. Ønsker man å oppdrette undulater, er det viktig å finne to fugler som setter pris på hverandre. Og har man det, vil disse raskt begynne å flørte med hverandre, så snart kassen er satt opp. Undulatene vil blant annet begynne å gulpe opp mat til hverandre som en del av dere frieri.   Undulater legger som regel mellom fire og åtte egg og har en rugetid på opp til atten dager. Hunnen vil i denne perioden sjelden forlate redet og hannen vil derfor sørge for å fôre henne. Ungene er klar til å fly når de er 4-fire uker gamle. Før de flyr fra redet, blir de fôret av deres foreldre. Når ungene har fløyet fra redet, fôrer foreldrene dem ytterligere i ca. 2-to uker.   Undulatunger som akkurat har forlat redet, oppholder seg mye på bunnen av buret og det er derfor en fordel at du tilbyr dem fôr der. Undulater er kjønnsmodne når de er cirka ett år gamle. Undulater har en gjennomsnittsalder på omkring syv til ti år.  

Redekasse og redematerialer til kanarifugler
Kanarifugler bygger ikke rede i kasser, men derimot halvåpne reder akkurat som svarttrosten her i landet. Du kan tilby kanarifugler forskjellige typer redematerialer. Vi anbefaler at du tilbyr de høy eller kokostrevler. Du kan også tilby kanarifugler et kanarifuglrede, hvor bunnen av redet allerede er laget og kanarifuglen selv fyller denne opp med redematerialer. Da kanarifuglen bygger halvåpne reder, er det enkelt å følge med ungenes utvikling samt holde øye med at alt er som det skal være.  
Kanarifuglhannens aktivitet vil i tiden opp til redebyggingen stige og du kan være heldig at de begynner å synge for hunnen. Og det er kanarifuglehunnen som selv står for innredningen av redet. Ungene fres opp inne i redet i omtrent atten dager. Når ungene har fløyet fra redet, blir de matet av hannen i de følgende tre til fire ukene, og hvor hannen også lærer ungene å spise selv.   ^
Kanarifuglen legger som regel mellom fire og fem egg. Eggleggingen kan ta opp til fire dager, hvor hunnen legger et egg om dagen. Kanarifuglen har en rugetid på opp til fjorten dager. Eggene til kanarifugler er blågrønne. Kanarifuglens unger er selvstendige etter tre til fire uker og kan etter det fjernes fra foreldrene.   Kanarifugler er kjønnsmodne når de er rundt åtte til ni måneder gamle. Dog anbefales det ikke å avle kanarifugler før de er omkring et år gamle. Kanarifugler har en gjennomsnittsalder på cirka 10 år.  

Redekasse og redematerialer til tropefugler
Tropefugler foretrekker enten en redekasse eller et halvlukket kurverede. For at tropefugler skal kunne yngle optimalt, er det viktig med god plass og en god innredning av yngelburet. Tropefugler er en blandet familie, som blant annet består av arter som zebrafinker, siskener, amadiner, med flere. Mange av disse artene er utbredt over mesteparten av jordkloden. De fleste artene har en kort yngletid og en kort levealder.   De fleste kan med suksess gjerne ha tropefugler i volierer i hagen eller i utestuen. Dog kreves det at fuglene har adgang til tørrvær og varme om vinteren. Hos Zoopermarked.no finner du tropefuglereder i flere størrelser. Felles for disse redene er at de alle sammen er enkle å henge opp i buret eller i volieren. Redene er enkle å rengjøre etter bruk.  
Zebrafinken er utbredt i det meste av Australia og hører til blandt de populære voliere fuglene. Det anbefales at zebrafinken oppdrettes i bur, som minimum har en lengde på 80 centimeter. Det beste resultatet oppnås dog, hvis disse fuglene oppdrettes i voliere. Zebrafinker foretrekker å bygge rede, enten i en redekasse, og størrelsen til undulater passer også fint til zebrafinken, eller i lukkede kurvereder.   Til redemateriale kan vi anbefale at du enten tilbyr høy eller kokostrevler. Zebrafinken yngler enkelt i fangenskap og de legger som regel fem til seks hvite egg. Hunnen ligger på redet omtrent i tretten dager innen eggene klekkes. Ungene er klare til å fly når de er omkring 3 uker gamle. Både zebrafinkhunnen- og hannen ruger og fôrer ungene. Zebrafinken har en gjennomsnittsalder på fem år.    

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Topp service
Topp service, rask levering😊
22.04.2018 - Esten Guldahl
A+ will buy again :)
A+++ will buy again. :)
23.04.2018 - Ruslan Sanakojev

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.