ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Livaktige dekorasjoner og flotte skåler til ditt terrarium
Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av reptilhuler, plastplanter, dekorasjonsstein, skåler til mark, skåler til fårekyllinger, vann- og fôrskåler. Våre fôrskåler er perfekte til levende fôr som eksempel larver og mark, da de fleste av våre reptilskåler har en høy kant, som forhindrer larvene og marken i å krype ut av skålen.  
Det er viktig at du rengjør vann- og fôrskålene hver dag i rent vann med en børste, som du kun benytter til dette formålet for å unngå spredning av bakterier. Vannskålene fyller du bare med frisk vann fra vannkranen, når skålen er rengjort.  

Optimal innredning av ditt terrarium
Et terrarium skal ikke være sparsomt innredet, men derimot innredes oversiktligt og unngå diverse sprekker. På denne måten gjør du det langt enklere for deg selv å rengjøre ditt terrarie og kontrollere at dit reptil har de optimale levevilkårene. Det er mange måter å innrede et terrarium på.   Når du skal innrede til terrarium, er det viktig at du til å starte med prioriterer dine skilpadders eller reptilers velbefinnende. Krybdyr stiller spesielle krav til pass og pleie. Det krever bakgrunnskunnskap om reptilets levesteder, hvilken temperatur reptilet krever, hva det spiser og skal reptilet ha mulighet for å gå i vinterdvale. Samtidig er det viktig at du innreder dit terrarium slik at det er enkelt å rengjøre.  
Er du i tvil om hvordan du innreder ditt terrarium optimalt, er du selvsagt velkommen til å kontakte vår kundeservice. Vi kommer gjerne med råd om terrarieforhold, fôring og pleie av de forskjellige krypdyrene.  
Hos Zoopermarked.no finner du alltid et bredt utvalg av reptilhuler, plastplanter, dekorasjonsstein, skåler til mark, skåler til fårekyllinger, vann- og fôrskåler. Vi har kort sagt alt som trengs for å innrede ditt terrarium slik at det matcher akkurat ditt reptils behov.  

Innredning av terrariet
Når du innreder et terrarie, er det viktig at du velger innredningsmaterialet omhyggelig. Du bør alltid velge stein og bunnmateriale ut i fra hvilken type krypdyr, skillpadde eller reptil du ønsker å ha som kjæledyr. Vi anbefaler alltid at du innreder ditt terrarie etter hvilken reptilart du har, slik at du herved gir den de aller beste levevilkårene.
Uansett hvilken type stein eller trerøtter du velger å bygge opp terrariet med, er det viktig at terrariet bygges opp slik at stein og trerøtter ikke faller sammen eller sklir. Spesielt hvis du bygger oppover i terrariet er det viktig at konstruksjonen er stabil, da reptilet ellers kan risikere å falle ned. Har du et ørken-steppe, eller klippeterrarium med dagaktive dyr, skal du være oppmerksom på å bygge «solplasser», da disse dyrene har et stort behov for varme.  
I tillegg til stein, er trerøtter også en populær dekorasjon i terrariet. Disse er ikke bare flotte å se på, men er også meget funksjonelle som gjemmested eller liggeplass for krypdyret, reptilet eller skilpadden. Større stykker med bark fungerer også utmerket som gjemmested eller som liggeplass for reptiler som lever på bakken. Du kan også bruke korkrør til ekstra liggeplasser eller huler. Da terrariet som oftest har et fuktig miljø, er tresorter som nåletre eller korkeik, spesielt velegnet. Har du små dyr som for eksempel frosk, fugleeddekopper eller padder i ditt terrarie, kan vi anbefale at du bruker en halv kokosskall som hule. Ved å innrede terrariet med huler og andre gjemmesteder, gir du dine terrariedyr trygghet og muligheten for å trekke seg tilbake, hvis de har behov det. Du får herved mer harmoniske dyr.  

Bekledning av terrariets vegger

De fleste terrarier er i glass for at man bedre kan se dyrene. Dog kan dyrene godt bli stresset hvis de føler at de ikke kan få fred og ro. Derfor kan det anbefales at veggene i terrariet kles. Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av bakgrunner med mange forskjellige og flotte motiver.  
Motivene er enkle å sette på og er med til å gi trygghet til kjæledyrene.
Er du lite begeistret for flate bakvegger, kan du naturligvis også få bakplater utformet som kunstig stein. Disse er en del enklere å bygge enn ekte naturstein, i tillegg kan noen av av disse kunstige bakplatene fås med fordypninger, slik at de kan beplantes. Herved får du en får du en meget dekorativ bakgrunn og hvis du planter ved bakveggen gir du reptilet, krypdyret eller skillpadden en større løpeflate i terrariet. Når du dekorerer terrariet, er det kun fantasien som kan sette grenser og du er alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for gode råd og veiledning i forbindelse med oppstillingen at terrariet.  
Har du flere dyr sammen og opplever at det oppstår aggresjon overfor artsfeller, er dette en god idé å ta med i overveielsen rundt innredningen av terrariet. Det er for eksempel mulig å innrede terrariet slik at man lager såkalte synsbarrierer ved hjelp av forskjellige former for dekorasjon eller ved hjelp av planter. I tillegg til disse barrierene er det også viktig å forsyne terrariet med mange forskjellige solplasser og gjemmesteder. Noen reptiler lever i grupper med en hann og flere hunner. Disse vil du ofte oppleve ligge samlet /sammen på for eksempel solplatene eller på gjemmestedene.  
Andre reptiler er mindre solidariske og foretrekker å ha solplassen deres og gjemmestedet for seg selv. Er det noen av disse artene du ønsker deg, og ønsker du å ha flere sammen, anbefaler vi at du setter opp barrierer i terrariet.  

Innredning av skilpaddeterrariet
Det både morsomt og utrolig spennende å ha skilpadder. De har blitt mer og mer populære at ha i hjemmet. Ønsker du at dine skilpadder er aktive hele året rudt, bør du velge tropiske arter, da du ellers vil oppleve at skilpadden går i dvale om vinteren.  
De tropiske artene har dog et større behov for høy luftfuktighet og høye vanntemperaturer, samt ekstra lys om vinteren for å ha det optimalt.
Har du landskilpadder er det viktig at du innreder terrariet slik at det blir enkelt å rengjøre. Ved å innrede terrariet slik, gjør du det enklere for deg selv å holde terrariet rent og pent. Naturligvis bør du innrede terrariet slik at det oppfyller de krav som skilpadden krever av sine omgivelser.
Skal du innrede et terrarie til vannskilpadder er det også viktig at landområdet i terrariet er innredet så det er enkelt å rengjøre. Landområdet kan for eksempel bestå av steinplater med ru overflate, greiner, røtter eller korkstykker. Landområdet bør ligge slik at det alltid er tørt og bør plasseres slik at det er enkelt å komme til, når terrariet skal rengjøres. På landområdet er det en god idé å plassere den daglige «solen» eller varmekilden. Det er også en god idé å lage landområdet stort nok til at flere dyr kan være der samtidig. Er plassen for trang, risikerer du mistrivsel hos de svakeste individene.          
Ellers er det bare fantasien som kan sette grenser, når det kommer til innredningen av undervannsmiljøer. Dog er det viktig å ha i tankene at skilpadder har behov for gjemmesteder og utkikksposter. Når du velger terrarie til vannskilpadder, skal du velge et terrarie i romslig størrelse.  
Selvom skilpadden ikke ser så stor ut når du henter den, så vokser den seg raskt stor og bør derfor ha god plass. Derfor skal det være plass nok i terrariet til at skilpadden kan svømme rundt, og plass nok til at den kan ha et behagelig og «solrikt» landområde, når den trenger hvile og tid for solbading.   Har du skilpaddearter som lever i tett sump, vil vi anbefale deg å innrede terrariet med for eksempel flyteplanter i overflaten. Herved gir du skilpaddene et naturlig gjemmested. Diverse greiner er også et godt gjemmested for padder.  

Alt i skåler og dekorasjoner til terrariet

Hos Zoopermarked.no finner du alltid et bredt utvalg av dekorasjons silkeplanter, plastplanter, skåler og huler til reptiler. Vi tilbyr utstyr til langt de fleste reptiler. Er du i tvil om valg av for eksempel en hule til din slange, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice for veiledning og gode råd.  

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Kjapp levering 😁
Kjapp levering 😁
22.04.2018 - Liv Gjersvold
Kort leveringstid
Kort leveringstid
24.04.2018 - Wenche Angelsen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.