ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Sikkerhet
Er ting er helt sikkert. Du skal bruke ridehjelm hver gang du rir! Faktisk vil det mest optimale være å ta på seg ridehjelm så snart man kom i stallen. Hesten er et stort dyr, meget større enn oss selv, og kan noen ganger reagere utilregnelig. Vi har alle hørt skrekkhistorien om hva som kan skje når man ikke bruker ridehjelm når man rir, og dette vil vel ingen av oss risikere.   Det er noen som rir uten hjelm, og det er direkte hull i hodet. Det er utrolig mange risikoer forbundet med det å ri uten hjelm. Det er noen, som påstår at de ikke får luft til hodet med hjelm, men de fleste nye ridehjelmer finnes med innebygget ventilasjon – så dette burde overhodet ikke være noe problem. Noen ryttere mener til og med at det kult å ri uten hjelm. Dette er jo helt motsatt. Det er ikke kult å ri uten hjelm, det er utrolig farlig og dumt.  

Komfort

I og med at det er en god idè å ha på ridehjelm hele tiden, er det også viktig at den sitter ordentlig på hodet og føles komfortabel. Den skal hverken stramme og gi hodepine, eller være for løs så at den sklir ned i pannen. Når man er og jobber / trener hardt med hesten, og eventuelt svetter, er det godt hvis det finnes ventilasjon i hjelmen – og at putene inne i hjelmen kan tas ut og vaskes.  
Det finnes mange forskjellige typer ventilasjon i ridehjelmer, det kommer helt an på hvilket merke det er. Og til de fleste hjelmer kan man dessuten få kjøpt puter til å sette på innvendig i hjelmen - for bedre passform og komfort. Hvis man rir mye utendørs i vinterhalvåret, kan det også være en god idé å ha en hjelm med puter innvendig, siden man bare kan fjerne disse, slik at det er plass til å ha på seg en lue under hjelmen til å varme ørene. Alternativt kan man få kjøpt noen ørevarmere som kun dekker og fyller ørene,  som du kan ha under ridehjelmen for å holde på varmen.                

Design

Det er utrolig mange forskjellige ridehjelmer med hensyn til design. Den klassiske dressurhjelmen er kledd med velour, mens den klassiske springhjelmen har et plastskall. Fordelen med plast, er at hvis/ når man en ute å rir i regnvær, preller vannet bare av – mens vannet på dressurhjelmen missfarger velouren, akkurat som sollys.  
Alt ettersom i hvilken disiplin du rir, er det også populært med diverse simili og swarowski stein på hjelmen. Noen hjelmer er slik fra fabrikken, ellers kan man selv sette på noen, eller få noen profesjonelle til å gjøre det – eventuelt i et mønster eller i en bestemt form. Hvis man begynner å delta på stevner, skal man også sette seg inn i den enkelte disiplins reglement. Det er forskjellige regler fra disiplin til disiplin om hvilken farge hjelmen skal ha.  

Lover & regler

Hvis du rir i en rideklubb, er det ofte krav om at du bruker hjelm når du rir – uansett hvor gammel du er. Det er regler for sikkerhetsgodkjennelse av ridehjelmen, hvis du skal ri på stevner. Alle ridehjelmer skal være testet og merket, for at du kan få lov til å bruke dem på stevner. Ridehjelmen skal være sikkerhetsgodkjent av merket EN 1383, som er standard innenfor EU. Dette er meget viktig hvis du vil ri på stevner, men er også som utgangspunkt en god regel ved kjøp av ridehjelmer – også selvom du ikke rir stevner. Til dressurstevner, har du mulighet for å ri uten ridehjelm (såfremt du rir hest) – hvis du vel å merke rir på et høyt nivå. Dessverre er det ikke en lov som sier at man må ri med hjelm, ikke engang på veiene. Dog er dette en god idé, da man ellers kan komme utrolig ille til skade.  

Mål av hodet

Hvordan ved du hvilken størrelse du skal ha på hjelmen? Og hva betyr størrelse 59? Størrelsen på hjelmen som står skrevet, tilsvarer rett og slett sentimeter. Så hvis du bruker et målebånd, skal du måle rundt hodet – rett over ørene og 2 cm over øyebrynene dine.   Det sentimeter målet du får her, er størrelsen på ridehjelmen du skal velge. Hvis hodet ditt for eksempel er 57 sentimeter, skal du bruke størrelse 57. Noen hjelmprodusenter eller merker har også enkelte modeller som man kan justere bak.  
Bak på hjelmen sitter det en skrueanordning, hvor man kan gjøre hjelmen enten større eller mindre. Disse hjelmene som man kan endre størrelsen på, er typisk i størrelsene small, som gjelder fra 51-54, medium fra 55-58 og maxi fra 59 og oppover.        
Dette er dog ikke faste mål som gjelder for alle merker, men bare som et eksempel. Ridehjelmen må ikke sitte løst og rasle oppe på hodet. Uansett om du nikker hodet til frem og tilbake eller fra side til side, skal hjelmen sitte fast hele tiden. Hakereimen skal også være strammet til, slik at hjelmen ikke faller av hodet.  

Bytte av hjelm etter uhell

Hvis du og hesten har være utsatt for et fall, eller at du selv har falt av hesten, er det viktig å sjekke ridehjelmen godt. Hvis du har landet på hodet, eller har slått hodet i bakken / ridebanen – skal du bytte ut hjelmen med en ny. Selv om hjelmen ser inntakt ut, kan den være skadet innvendig. Hvis den er skadet innvendig, som du ikke kan se, kan den ved et eventuelt neste fall sprekke helt og derved ikke beskytte hodet ditt.  Hjelmen skal helst også byttes ut hvis du mister den, spesielt hvis den faller hardt ned i bakken. For eksempel er de fleste stallganger laget i betong og det er ofte her man mister ridehjelmen sin.
Videre anbefales det, at man etter 2 år med samme hjelm, bytter den ut med en ny. Det kan godt være at du ikke har lagt merke til at den har fått slag, og som årene går blir selve materialet som hjelmen er laget av, mer skrøpelig. Derfor er det viktig å skifte ridehjelm med jevne mellomrom for å være sikker på at den ikke har noen skader.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Leverer kjapt og utmerket service:)
Leverer kjapt og utmerket service:)
23.04.2018 - Stein
Rask handel!
Tipptopp!! Anbefales👍
24.04.2018 - Tone

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.