ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Hvorfor bruke ridestøvler?
Det er flere grunner til å bruke ridestøvler til ridning, både med hensyn til sikkerhet og funksjonalitet. Når du rir bruker du beina utrolig mye. Beina sammen med setet ditt, er det viktigste hjelpemiddelet for å kommunisere med hesten fra sadelen. Det er derfor viktig at støvlene er komfortable og fungerer etter hensikten. Hvis du ikke har på støvler når du rir, kan sadelen irritere beina på rytteren, og gi gnagsår. Dette er smertefullt, både undet rideturen, og spesielt etterpå!  

Valg av ridestøvler eller jodphurs

Når du skal velge hvilke ridestøvler du skal ha, skal du tenke over hva du skal bruke de til. Alt ettersom hvilken ridesport du og din hest dyrker, så er det viktig at man velger de støvlene som passer best. Ved dressur skal støvlen være lang og glatt – det må ikke være hverken pynt eller kontrastfarger på skaftet.  
Ved sprangridning er det nesten ingen begrensninger når det gjelder pynt og farger. De fleste rytterne foretrekker støvler med snøre ved fotryggen, da det i spring krever at man har kortere stigbøyler – og herved skal bøye anklen mer. Derfor blir det mer konfortabelt med snøre foran, i og med at man strekker og bøyer anklene mer i sprangridning.  
Hvis man ikke rir konkurranser knyttet til for eksempel et Rideforbund, kan man velge å bruke jodphurs, enten med leggings eller jodpursbukser. Disse kan i noen tilfeller være bedre å ha på seg og de skal i motsetning til lange ridestøvler ikke gås til så mye. Hvis man vil ri konkurranse med jodphurs og leggings, er det viktg at skaftet er glatt og i samme farge som støvlen. Det er en god idè for sikkerhets skyld å sjekke reglementet for utstyr, både for hest og for rytter, hvis men vil begynne med konkurranser.      

Sikkerhet

Støvlene skal helst være noenlunde smale foran, da de ellers kan risikere å sette seg fast i bøylen. Det skal også være en hæl på støvlene, for å unngå at hele foten glir gjennom bøylen, hvis uhellet skulle være ute. Hvis det er snøre på støvlen, skal disse være snøret forsvarlig, og helst snørt innvendig.   Dette forhindrer at snøret kommer til å sette seg fast i stigbøylen. Umiddelbart pleier man ikke å anbefale at ridestøvler og sko brukes i stallen, men hvis man gjør dette – er det en god idè å kjøpe et par med stålsikring i tuppen, i tilfelle hesten skulle komme til å trå deg på foten. Alternativt kan man skaffe seg et par stallstøvler, hvor det er sikkerhet foran. Ridestøvler er heller ikke designet til å gå rundt med. Og all den skitten fra stallen eller fra båsen er det da logisk nok ikke så bra for holdbarheten av støvelen.  

Mål av støvler

Nå du skal ha nye støvler, er det selvfølgelig viktig at de passer ordentlig, både til foten og skaftet. For å kunne bedømme best mulig hvilke støvler man passer best, er det en god idé å måle sine egne bein. Hvis du er høyre beint, skal du måle høyre bein, og omvendt hvis man er venstre beint. Sett deg ned på en stol med kneet i en rett vinkel og sitt avslappet. Mål først fra gulvet og opp til knehasen, langs leggmuskelen. Dette målet gir den en indikasjon på hvor høy støvlen skal være.  

Pass og vedlikehold
Støvler og sko som er laget av lær, har ikke godt av gjørme og støv og er heller ikke velegnet til å bruke når man gjør reint i stallen. Som tidligere nevnt er ridestøvler heller ikke utformet til å gå rundt i, og det kan da naturligvis fort skje at man sliter de ut helt uhensiktsmessig.   Selv ikke banesand er godt for støvlene, hverken læret eller sømmene. Det er en god idé å tørke ridestøvlene godt etter bruk med en tørr klut, for å få av den verste sanden og liknende. Støvlene har også godt av å bli pusset, men vær oppmerksom på at støvlene ikke skal ha lærfett, da dette gjør dem bløte og får dem til å falle sammen.  
Hvis du skal pusse støvlene, skal du bruke helt alminnelig skosverte, og gjerne pusse dem etterpå med en børste, hvor du trekker en nylonstrømpe over. Hvis dine støvelskaft ikke er laget av glatt lær eller liknende materialer, kan du med fordel børste dem med en stiv børste. Bruk bare ikke vann på dem, siden det kan lage missfarginger.                    

Rytterens oppstilling

For å kommunisere med hesten på best mulig måte, er det viktig at rytteren har den korrekte oppstillingen for å få hjelperne til å påvirke hesten korrekt. Til dette er det også viktig å ha de riktige støvlene, slik at beina sitter korrekt. Man skal ha bøjlene ute ved tærne, og det er utrolig viktig at helene alltid peker nedover.   Man skal alltid sørge for at knærne ligger godt inntil sadelen og dermed også hesten, da tærne ellers vil komme til å peke utover – hvilket ikke er anatomisk hensiktsmessig hverken for hest eller rytter.   Hvis man som rytter glemmer å presse eller peke nedover med hælene under ridning, så vil hele kroppen komme i ubalanse og kommunikasjonen blir ødelagt. Beina dine skal nå så langt ned og rundt hesten som mulig, men du skal fortsatt kunne ha hælene nedover og kunne reise deg litt i salen.   På selve setet skal man selvfølgelig også sitte i balanse. Når man nå har beine så langt ned som mulig, skal man sitte halvt på den forreste delen av sædeknoklene.
Beveger vi oss oppover rytterens kropp, skal man sitte med rett rygg, lett svai og brystet godt fremover. Albuene skal være langs kroppen. Her kan man eventuelt ta aviser under armen for å lære det. Alt dette gir i helhet en god oppstilling, men det krever hardt arbeid å trene seg til den perfekte oppstillingen. Dette krever hardt samarbeid med en trener som kjenner både hest og rytter.        

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

kjapp levering ☺️
kjapp levering ☺️ Har handlet her flere ganger
23.04.2018 - Kristin Mong
Kort leveringstid
Kort leveringstid
24.04.2018 - Wenche Angelsen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.