ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Beskyttelse
En sikkerhetsvest beskytter hele torsoen mot slag ved et eventuelt fall. Vesten beskytter deg mot fallet og det viktigste av alt, din rygg. Dette er den viktigste funksjonen en sikkerhetsvest har. Den beskytter spesielt din rygg mot slag, men også dine ribbein blir beskyttet.  
Spesielt i de mer farlige disipliner slik som sprangridning og military, er det en god idé å ha på seg sikkerhetsvest. Du kan med stor fordel også bære en sikkerhetsvest, hvis du jobber med unghester eller uerfarne hester. Her er det også høyere risiko for knall og fall. Generelt er det en god idé hvis du ikke kjenner hesten så godt, eller hvis hesten er nervøs eller er i en uvant situasjon, som for eksempel til et stevne eller ute i trafikken.  
Ridesporten er generelt en farlig sport, hvor man har med store dyr på mange hundre kilo å gjøre. Selvom hesten virker rolig og avslappet, kan det plutselig oppstå noe uventet som gjør at hesten kan reagere kraftig og uforutsigbart. Man kan aldri stole etthundre prosent på en hest, uansett hva. Dette er viktig å huske på og det er derfor det er så viktig at man har det riktige sikkerhetsutstyret – slik som sikkerhetsvest og ridehjelm.  

Stevner under 18 år

Hvis mann rir sprangridning (og military), enten på hest eller ponni, skal man i følge enkelte rideforbund bære sikkerhetsvest under konkurransen så lenge man er under 18 år. Det er verdt å sjekke alle regler før et stevne. Sikkerhetsvesten skal være minimun level 3 i sikkerhet. Dette er tydelig merket på selve vesten. Når vesten er godkjent til level 3, betyr det at vesten har gjennomgått forskjellige typer tester for å finne ut hvor mye den beskytter og hvor mye den tåler.   Selvom man er over 18 år gammel, skal man alltid ri med sikkerhetsvest til stevner, også til dressur. Til dressurstevner skal du, uansett alder, dog være oppmerksom på at vesten skal være i samme farge som jakken din, hvis du rir med vesten utenpå jakken. Hvis du har vesten under jakken, spiller det ingen rolle. Ved sprangridning skal vesten være ensfarget eller diskret mønstret.        

Forskjellige vester

Det finnes flere forskjellige vester laget i forskjellige materialer og utforminger. Det er både vester med faste stykker, og vester med lameller som noen mener gir en bedre passform. Langt de fleste av vestene er heldigvis laget av et lettvektsmateriale. Det gjør at vesten er mer komfortabel å ha på seg, da den ikke veier særlig mye og man nesten ikke legger merke til at man har den på - dette er dog veldig individuelt.  
I tillegg finnes det også vester med luft som utløses når man ramler av hesten. Disse er dog ikke godkjent til stevner som er over level 3. Air Bag vester kan godt brukes til stevner, hvor det er påkrevet å ha på seg vest – dog skal du ha en godkjent sikkerhetsvest på under. Det er akkurat som en bil – du skal også ha på bilbelte, selvom det er airbag i bilen.  

Tilpasning og passform

Passformen er selvfølg viktig for at man som rytter skal kunne bevege seg like fritt med vest, som uten vest. Vesten skal sitte etter, men fortsatt såpass løst at du kan puste fritt. Mange av de nyere vestene former seg etter kroppen når den blir varm.   Vesten skal ikke føles for stor og klønete eller forhindre deg til å ri. Hvis den gjør det, skal du enten tilpasse vesten bedre eller ha en annen modell. Tilpasning av vesten er forskjellig fra merke til merke. De fleste vestene har glidelås og / eller velcro foran, samt snøring i sidene.Det fine med snøring er at du kan tilpasse vesten etter din egen kroppsform. Selvom du har en smal midje og et bredt bryst, kan vesten herved reguleres i sidene slik at den sitter godt inntil over hele kroppen.   Du skal være oppmerksom på at selvom vesten har en liten klaff, nederst bak, skal du ikke folde opp denne til stevner. Det skal være utfoldet, ellers kan du bli diskvalifisert fra den klassen du stiller i.  

Oppstilling

Din oppstilling på hesten, skal forbli uendret selv om du har på deg sikkerhetsvest. Sikkerhetsvesten kan i mange tilfeller hjelpe deg til å få en bedre holdning i overkroppen, siden du blir minnet om å rette ryggen og skyte brystet frem. Rytterens holdning og oppstilling kan forandres mye, bare med små justeringer. Og disse små justeringene kan ha stor innflytelse på rytterens innvirkning og kommunikasjon med hesten.

Rideturer og trafikk

En ridetur ut i det fri er alltid herlig. Men, som med all annen ferdsel til hest, kan dette raskt bli farlig. Både hest og rytter har ofte mer anspente når de rir i trafikken og alt annet som foregår rundt omkring som de skal forholde seg til. Det er ikke alle bilister som er hensynsfulle og tar hensyn til at det går et stort og levende dyr på veien.      
Derfor er det en god idé at du også bruker vest når du ferdes i trafikken, selvfølgelig sammen med ridehjelm. I alle situasjoner hvor ting plutselig kan skje, som i trafikken hvor det er mange ting å ta hensyn til, er det sikkerhetsmessig mest forsvarlig å ha på seg en sikkerhetsvest.  

Sprangridning

Mange ryttere kaller en sikkerhetsvest for en sprangvest, siden det for det meste er dette man bruker den til. Både fordi at man som tidligere nevnt i teksten over skal ri med sikkerhetsvest til sprangridningsstevner, når man er under 18 år gammel, men også fordi sprangridning typisk er mer risikabelt enn ganske alminnelig dressur ridning.  
Sprangridning er mer risikabelt, da man for det første skal overtale hesten til å springe over et hinder og noen ganger skal stoppe, eller forberede hesten før spranget. For det annet kan spranget godt se veldig skummelt og farlig ut for hesten, da disse ofte er fylt med spennene farger og masse pynt.  
Dette kan lett skremme hesten til å løpe utenom hinderet, og man kan som rytter herved lettere komme til å falle ufrivillig av hesten enn når man kun rir rundt i dressur uten noen former for hinder.  

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

kjapp levering ☺️
kjapp levering ☺️ Har handlet her flere ganger
23.04.2018 - Kristin Mong
Kort leveringstid
Kort leveringstid
24.04.2018 - Wenche Angelsen

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.