ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
MAGIC STRIGLE KARDE
14 CM
ASSORTERTE FARGER
KARDE
(5701883257806)  
 
NOK 49,00
MAGIC STRIGLE KARDE
17 CM
ASSORTERTE FARGER
KARDE
(5701883257813)  
 
NOK 49,00
Hvorfor strigler man hesten?
Det norske været, slik vi kjenner det best, så regner det store deler av året – og med regn i en luftegård kommer det gjerne gjørme, hvilken hestene går og ruller seg i. For mye gjørme i pelsen er ikke bra for huden, da huden herved får det vanskeligere med å puste. I tillegg kan det også gjøre vondt på hesten med all den tørkede gjørmen i pelsen, som trekker og strammer i huden.  
De fleste hesteeierne vil gjerne at hesten skal se flott og skinnende ut! Spesielt under ridning og trening, vil gjerne alle rytterne at hesten skal ta seg godt ut! Hvis man ikke sørger for at hesten er velpleid før ridningen, er det fare for at hesten får gnagesår av utstyret på grunn av den skitne pelsen.  
Når man strigler og steller hesten, får man samtidig sjekket hele hesten, samt huden, om den eventuelt skulle ha noen skrammer, kuler, knupper eller om den er øm noen steder. Dette kan ha vidt forskjellige betydninger, alt avhengig av størrelse og spredning. Hvis du eventuelt skulle oppdage noe du synes er suspekt, kan det være en god idè å ta en telefon til dyrlegen.  

Hvilke karder skal man bruke?

Det er alltid en god idê å starte med en gummikarde. Denne brukes til å kjøre rundt i sirkler på hestens kropp, dog ikke på hodet og på beina. Ved bruk av gummikarden fjerner man all den tørre gjørmen som sitter på hesten, samtidig som man får stimulert alle musklene på hesten – og derved øker også blodsirkulasjonen.  
Alternativt kan man bruke en bløt massasjebørste. Den når ofte dypere ned i mellom hårene og løsner gjørmen, men fjerner ikke like effektivt som gummikarden. Når man har brukt gummikarden, står som regel håret ut til alle kanter på hesten og langt fra hårretningen. Her er det nok lurest å bruke en plastbørste med tenner som både sørger for at hårene ligger i riktig retningen og at den samtidig fjerner de siste restene av den tørkede gjørmen. Etter dette kan man bruke en børste med litt bløtere hår, enten lang- eller korthåret. Langhåret er best, hvis hesten er veldig støvete, og til slutt den bløte med korte hår for å gi den siste finishen.  
Hvis hesten trenger det, kan man også gre både manen og halen. Det er en god idè å bruke et produkt som gjør det enklere å gre ut, alternativt plukke ren halen og børste den med hendene i stedet for å gre den med en børste.  

Rensing av hover

Som siste ledd i striglingen, kommer hovrensingen. Det er utrolig viktig å rense hovene på hesten. Helst hver dag og veldig gjerne flere ganger om dagen. Hester har et meget følsomt punkt i hoven kaldt strålen – og her kan det sette seg fast stein og liknende, hvilket kan ende med at hesten får smerter i hoven og blir halt. Hvis hesten har en stein i hoven over en lengre periode, er det stor risiko for at det kan ende med at den får en hovbyll, hvilket er både smertefullt for hesten og vanskelig å behandle.  
Når du renser hovene på hesten, skal du også legge merke til hvordan hoven ser ut, både utvendig og innvendig. Er hovene sprukne utenpå eller er strålen som tidligere nevnt ved å bli trevlete og lukter? Ja, da kan det være smart å ringe til smeden og få han til å komme innom en tur! Om sommeren kan hovene godt bli mye større, og dermed ha lettere for å sprekke. Løsningen på dette er at hovene skal ha masse vann. En god idé ville være å trene hesten til å stå med beina i en murbøtte, fylt med vann. Start med én bøtte av gangen for å minske risikoen for at hesten går helt i panikk!  

Båndet mellom hest og rytter
Det er og vil alltid være et spesielt bånd mellom hest og rytter. Dette styrkes ved all omgangen med hesten, og spesielt i den daglige rutinen med å strigle og stelle. Det samværet man har med sin kjære hest er noe helt unikt. Hest og rytter kjenner hverandre best, og samarbeidet i treningen blir også kun bedre av at båndet styrkes. Å nusse og kose med hesten, mens du strigler og steller, bygger bare et enda sterkere bånd mellom hest og rytter.  

Hestedekken

Selvom hesten har dekken på skal den selvfølgelig strigles likevel. Hesten skal ha dekkenet av minst en gang daglig, for at huden og pelsen skal på luft. Ellers kan du risikere at hesten får sopp i huden, eller diverse andre hudsykdommer.   Hesten vil også nyte at den får en god og lang strigletur, når den får av seg dekkenet. Dekkenet sørger for at alle hårene ligger i samme retning. Samtidig som dekkenet gjør at hesten ikke kan reise hårene og få luft til huden.  
Selvom hesten kanskje er klippet, skal den selvfølgelig fortsatt strigles. Igjen for å øke blodsirkulasjonen og unngå diverse hudsykdommer og andre ting som kan sjenere hesten.  

Pelspleie med fôring

Hvis hesten din har utrolig dårlig pelskvalitet, kan dette saktens skyldes feil fôring. Hvis hesten ikke får de vitaminer og mineraler den har behov for, vil det vise seg på pelsen og hovene. Pels som er matt, ullen, og har forskjellige farger og lengder – er ikke en sunn pels. Spør din dyrlege hvilket fôr vedkommende anbefaler til din hest, hvis du har disse problemene.   I tillegg til at strigling er godt for både pels og hud i forbindelse med at blodsirkulasjonen øker, forbedrer også striglingen utseende og kvaliten på pelsen. I fellingsperioden kan det bli nødvendig å gi hesten et ekstra vitamintilskudd, da hesten bruker masse energi på å skifte pels. Den beste striglen til å hjelpe hesten med fellingen, er en Furminator – samme som man bruker til hunden og katten. Furminatoren er laget spesielt for å fjerne den løse underullen på dyrene.  

Skjem bort hesten litt ekstra

Bruk en gummikarde eller en massasjebørste til å skjemme bort hesten din litt ekstra med. Gni den godt på alle de riktige stedene, hvor man ser at hesten nyter det! Ofte er det på de stedene hvor det typisk sitter utstyr.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Kjapp levering 😁
Kjapp levering 😁
22.04.2018 - Liv Gjersvold
Lett side å finne frem på og superrask…
Lett side å finne frem på og superrask levering!
20.04.2018 - Yvonne

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.