ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Katter trenger også tannpleie
Stadig flere katter får tilsynelatende problemer med tennene. Og årsaken til dette kan det være mange forklaringer på. Men, en ting er helt sikkert og det er at god tannhygiene er et middel til å unngå dette. Akkurat som mennesker, kan katter også få smertefulle tannproblemer. Det er derfor uhyre viktig at du på daglig basis foretar en grundig rens av kattens munnhule og tenner. Ved daglig pleie av din katts tenner, oppnår katten en optimal følelse av velvære og dens tenner og munnhule holdes rene og friske. Det er vitenskapelig bevist at tannbørsting er den mest effektive måten å unngå tannproblemer hos katter. Hvis det allerede har dannet seg tannstein, er det nødvendig å få renset de bort med en ultralyd standardrensing hos dyrlegen. Og etter det kan man starte forfra med å forebygge dannelsen av ny tannstein ved hjelp av tannbørsting. Hos Zoopermarked.no anbefaler vi derfor at du daglig børster kattens tenner, siden det alltid er bedre og billigere å forebygge enn å behandle. Det krever trening å lære katten å akseptere tannbørsting. Vi anbefaler derfor at du starter treningen kort tid etter at du har fått kattungen. Start med å lære kattungen å få løftet leppene og når kattungen har lært dette, tar du alminnelig vann på en finger og venner kattungen til at du berører tennene. Når kattungen er trygg på dette, kan du kjøpe en tannbørste og tannpasta til katter og langsomt venne kattungen til å børste tenner. Bruk alltid tannpasta som kun er beregnet til katter. Katter tåler ikke den tannpastaen som er beregnet på mennesker og kan bli meget syke hvis den brukes. Hos Zoopermarked.no finner du alt du trenger til den daglige tannpleien av kattens tenner. Katten blir født uten tenner og først i begynnelsen av den andre levemåneden bryter kattungens melketenner frem. Tannskiftet til de blivende tennene begynner i ca. 4 måneders alderen og avsluttes når katten er ca. 6 måneder gammel. Hjørnetennene er de siste som skiftes.

Effektiv tannpleie
Du kan eventuelt bruke en tannbørste med dobbelthodet for å gjøre tannbørstingen lettere. For å gjøre tannbørstingen til en hyggelig stund, bør du gi deg god tid, spesielt i starten og eventuelt bruke en tannpasta med leversmak, som smaker godt. Hvis din katt absolutt ikke bryr seg noe særlig om å få børstet tenner, kan du også benytte andre tannpleiemidler som for eksempel PlaqueOff, KW munnrens eller Virbac vet aquadent. PlaqueOff har en antibakteriell virkning og er samtidig med til å redusere tannstein. PlaqueOff kan enkelt blandes i kattens fôr. Virbac vet aquadent helles direkte i kattens drikkevann og hjelper til med å bekjempe plakk og tannstein. Munnrens er et godt supplement til den daglige tannbørstingen. Hos Zoopermarked.no finner du alltid et bredt utvalg av tannpleiemidler og katter.

Tannbørster
Hos Zoopermarked.no kan du kjøpe flere forskjellige tannbørster til katter. For eksempel et tannbørstesett som består av to tannbørster. Hver tannbørste har to hoder. Det store børstehode brukes til å holde kinntennene rene. Petosan tannbørste har to børstehoder i en vinkel og er designet slik at du enkelt kan fjerne plakk og tannstein. Den er utviklet i samarbeid med skandinaviske tannleger, dyrleger og ledende tannbørste fabrikanter. Tannbørsten fås i 3 størrelser. Fingertannbørsten i mikrofiber gir en enkel rengjøring av tenner og munnhule uten bruk av tannpasta. Fingertannbørsten er en antimikrobiell, kjemikaliefri og selvrensende mikrofiberklut. Med fingertannbørsten i mikrofiber kan du enkelt rengjøre kattens tenner og herved oppnå en optimal tannpleie. Fingertannbørsten hjelper til med å fjerne plakk og bakterier i munnen på katten. Fingertannbørster i mikrofiber er spesielt velegnet til små katter og kattunger. Du kan også velge en elektrisk tannbørste med utskiftbart batteri og hodet. Denne er ytterst effektiv mot plakk. Den elektriske tannbørsten kjører med 20 000 bevegelser i minuttet og Petosans elektriske tannbørste er lydløs slik at katten enklere kan akseptere den. Børsten er vinklet 45 grader, hvilket gjør at tennenes ytterside og innerside renses samtidig. Vi anbefaler dog at du langsomt venner katten til den elektriske tannbørsten.

Tannrens
En tannrenser i stål fra KW er et godt redskap til å fjerne plakk og tannstein hos katter. Den sikrer en sunn munnhygiene. Tannrenseren får i både en spiss og en skrå utgave.

Tannpasta
Hos Zoopermarked.no fører vi flere forskjellige slags tannpasta. Pet Clean tannpasta til katter med leversmak, er spesielt utviklet for kjæledyr og hjelper til med å fjerne plaque og forhindrer oppbygging av tannstein. Pet Clean tannpasta smaker lever og det skal ikke skylles ut etter bruk. Aptus er en enzymatisk tannpasta. De virksomme stoffene opprettholder balansen i munnens naturlige mikroflora. Pastaen virker på tenner og munnslimhinnen ved at den løser opp plakk og herved hemmer de bakterier som forårsaker nydannelse av plakk. På denne måten forhindres også dårlig ånde. Unngå å bruke alminnelig ”mennesketannpasta”, da det kan være farlig for din katt.

Munnrens og munnskyll
KW har utviklet en munnrens som medvirker til å rense munn og svelg, samt motvirker dårlig ånde. Kan benyttes både til hund og kat. Må dog ikke benyttes ved en eventuell betennelse. Petosan munnspray fjerner dårlig ånde og minsker dannelsen av plakk.Den har en frisk smak av mint. Du trenger kun å spraye lite grann på gummene på katten for å oppnå den ønskede effekten. Virbac vet aquadent er et munnskyllemiddel som helles direkte i kattens drikkevann. Dette er med til å rense kattens tenner og virker antibakteriell. Virbac vet aquadent har en smak de fleste katter liker og de fleste katter aksepterer derfor raskt dette middelet.

De viktige tennene
Husk, at tannbørstingen skal være en fast rutine og en god opplevelse for katten, og det kan derfor være en god ide med en liten belønning etterpå med noen smakfulle godbiter. Avslutt alltid børstingen med å leke litt med katten og dens yndlingsleketøy eller en annen aktivitet som du vet at den liker godt. På denne måten kan katten forbinde tannbørstingen med at det venter noe hyggelig etterpå. Den beste effekten av tannbørstingen får du hvis du gjør det til en daglig rutine, men et par ganger i uken vil også ha en god effekt. Hvis tannbørstingen ikke fungerer for dere, finnes det forskjellige fôrtyper som forebygger dannelse av tannstein. Ta eventuelt en prat med dyrlegen hvis du er i tvil. Det er ingen unnskyldning for dårlig tann- og munnhygiene. Hos Zoopermarked.no finne du alt det du trenger.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Greit å bestille og varene kommer fort
Greit å bestille og varene kommer fort. Men burde vært bedre pakket da tunge kolli
18.04.2018 - Linda Håland
Lett side å finne frem på og superrask…
Lett side å finne frem på og superrask levering!
20.04.2018 - Yvonne

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.