ALLE PRISER ER INKL. TOLL OG MVA.

filter
Bredt utvalg av utvendige akvariepumper
For at man i lengden skal kunne ha et velfungerende akvarium er det nødvendig med en permanent filtrering. Filteret fanger opp urenheter i vannet og holder vannet klart og rent. Samtidig blir de skadelige ekskrementene fra fiskene brudt ned ved hjelp av de bakterier som koloniserer filtermassen. Filtermaterialet i akvariepumpen inneholder alle de «gode» bakteriene som er med til å holde akvariet sunt og velfungerende. Det er derfor viktig å velge sin akvariepumpe med omhu, da denne har stor betydning for å få et velfungerende akvarium.  

Spannfiltre

Utvendige akvariepumper befinner seg som navnet sier, utenfor akvariet, hvor vannet transporteres inn og ut av filteret ved hjelp av slanger. Den utvendige akvariepumpens mange filtre, er typisk plassert i en spannliknende beholder utenfor akvariet. Derfor kalles utvendige akvariepumper ofte spannfiltre.  

Fordelene ved en utvendig akvariepumpe er blant annet:
·         Pumpen kan brukes til flere akvarier samtidig
·         Pumpen er enkel å holde ren
·         Pumpen er plassert utenfor akvariet og tar derfor ingen plass i selve akvariet
·         Pumpen skal ikke renses så ofte  

Ulempene ved utvendige akvariepumper kan derimot være:
·         Ved utettheter kan du risikere at det kommer vann på gulvet
·         Benyttes pumpen til flere akvarier, og det oppstår sykdom i det ene akvariet, spres dette naturligvis også til de andre
·         Utvendige slanger som kan «ødelegge» det generelle utseendet på akvariet
·         Utvendige akvariepumper er som regel dyrere i forhold til de innvendige akvariepumpene  

Når man bestemmer seg for at hjemmet skal ha et akvarium, kan et av de store spørsmålene være hvilken type akvariepumpe som skal velges. Man bør overveie hvilken type akvarium, akvariepumpen skal brukes til. Er det et selskapsakvarium, et oppdrettsakvarium eller et cichlideakvarium? Dette har betydning for hvilken type akvariepumpe man bør velge, da noen akvarietyper stiller høyere krav til pumpens filtreringsevner, enn andre.   En god tommelfingerregel når man velger en akvariepumpe, er å velge en pumpe som kan filtrere 3 ganger akvariets vannmengde. Ved for eksempel cichlideakvarier bør man dog overveie en større pumpe, da denne typen fisk kan grise mye i akvariet sitt. Heretter skal man overveie om man ønsker en innvendig eller utvendig akvariepumpe.   Vi anbefaler at man velger en utvendig akvariepumpe til de helt store akvariene. Fordelene ved å velge en utvendig pumpe, er at man oppnår en stor filtrering av akvarievannet og at pumpen enkelt kan skjules under for eksempel akvariebordet.   Det eneste synlige i akvariet er pumpens innsugningsrør. En utvendig akvariepumpe består vanligvis av en spannliknende beholder, hvor filtermaterialet er plassert og et pumpehode. En utvendig pumpe er som regel stor nok til både å virke som mekanisk og biologisk filter. Hos Zoopermarked.no finner du et stort utvalg av utvendige akvariepumper, så vi har helt sikkert en akvariepumpe som passer til ditt akvarium også.  

Oppstart av akvariet

Når du har fått akvariet med deg hjem, er det en god idè å rengjøre dette fra topp til bunn. Rengjøringen foretas med alminnelig vann, direkte fra vannkranen. Det er også en god idè å pusse rutene i akvariet. Hvis du ikke rengjør akvariet innen du tar det i bruk, kan du risikere at det sitter rester av kjemikalier og annet fra produsenten, hvilket kan skape ubalanse i akvariet.   Det er viktig at akvariet står helt i vater før akvariet fylles med vann. For å stabilisere akvariet ytterligere, kan man plassere et akvarieunderlag under akvariet. Når akvariet er i vater og er plassert på det ønskede stedet, skal akvariepumpen installeres. Her anbefaler vi at den medfølgende oppstartsmanualen til pumpen følges nøye, slik at du er helt sikker på at pumpen er installert korrekt innen denne kobles til.  
Med en utvendig akvariepumpe, er det forholdsvis enkelt å skjule pumpens innsugningsrør i akvariet. Dette kan for eksmepel gjøres ved hjelp av en dekorasjon eller en høy plante. Resten av pumpen er plassert utenfor akvariet og skjules enkelt i akvarieskapet. Når du fyller vann i akvariet, så husk at det er helt alminnelig kalt vann fra vannkranen som skal brukes.  
Det kan være en fordel å ha plassert de ønskede dekorasjonene, samt bunnlaget, innen det fylles på vann. Også anbefales det at du heller vannet ned på en stein eller liknende når du fyller opp akvariet med vann, for herved å unngå at bunnmaterialet virvler opp for mye. Når akvariet er fylt opp med vann, tennes varemeelementet og innstilles til den ønskede temperatur. Og så tennes akvariepumpen.  
Når akvariet er startet opp, anbefaler vi at du venter i opp til 14 dager før du putter fisken i vannet. Grunnen til at du bør vente så lenge med å putte fisken opp i akvariet, skyldes at det aller først skal skape det helt korrekte vannmiljøet, hvor de «gode» bakteriene finnes. Disse bakteriene utvikles kun hvis akvariet får lov til å stå en stund, uten fisk. Du kan også kjøpe diverse midler for en raskere oppstart – disse midlene finner du under «Akvariepleiemidler» på denne siden. Kjenner du noen som allerede har et velfungerende akvarium, og som er villig til å gi deg deres filtermatierale, kan du starte opp det nye akvariet raskere ved hjelp av dette. Vi anbefaler dog, at man benytter metoden med å la akvariet stå i opp til fjorten dager eller tilsette et oppstartsmiddel. 
Når akvariet er startet opp, og har stått i opp til fjorten dager, kan du putte fisken opp i akvariet. Vi vil anbefale at du starter med å sette ut et par fisk og langsomt utvide fiskeflokken. Pass på at du ikke fyller opp akvariet med for mange fisk. Et overfylt akvarium kan resultere i stress hos fiskene, hvilket kan bety hvide flekker, sopp og dødsfall i akvariet. Et godt tips til å unngå et overfylt akvarium, er at du kun har fisk tilsvarende en centimeter fisk per 1 liter vann.  
Vær dog oppmerksom på at de fleste fisk som forhandles, er unge dyr og det er derfor en risiko for at disse med tiden blir større. Vi anbefaler derfor at man velger sine akvariefisk med omhu. Under oppstartsfasen kan du risikere at det fremkommer alger i akvariet. Er disse algene bare brune – og ikke slimalger, er det ingen grunn til bekymring – disse forsvinner nesten alltid av seg selv når akvariet får dem riktige bakteriebalansen.  

Finn din utvendige akvariepumpe hos Zoopermarked

Hos Zoopermarked.no finner du et bredt utvalg av utvendige akvariepumper og annet tilbehør til akvariet. Vi har nesten alt du trenger for å starte opp og vedlikeholde et akvarium.

Kundeservice:
Åpent hverdager 10.00 – 14.00
Telefon: 23 96 48 88
Email: kundeservice

Vi anvender Pensio Payment Gateway for å håndtere kortbetalinger på et sikkert vis, slik at du er garantert at dine opplysninger blir behandlet fortrolig.

PCI Compliance

Rask levering !
Rask levering !
18.04.2018 - Hilde Paulsen
Bra service
Bra service, rask levering!
21.04.2018 - Martin

Husk å logge inn for å motta 4% / 8% i bonus på ditt kjøp.

Er du ikke medlem kan du bli det her.